Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτσάνι Ταχίνι
2 φλ. πορτοκαλόχυμο φρέσκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ σόδα
1 κ.γλ κανελογαρύφαλα σε σκόνη
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού (Κρατάμε μισό φλιτζάνι για να διαλύσουμε τη σόδα) και λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το μίγμα του ταχινιού με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πορτοκαλόχυμο με τη σόδα ,όπως και τα αρώματα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε . πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε καλύψει λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή και παραπάνω αναλόγως το μέγεθος .