Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Με το ψωμί ζει το σώμα ,με το λόγο του Θεού η ψυχή

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
Στη γνωστή παραβολή Του ο Κύριος ονόμασε το λόγο του Θεού "σπόρο".Ο σπόρος εμπεριέχει εντός του τη δύναμη της δημιουργίας.Και ο λόγος του Θεού κάνει τις πνευματικές νεκραναστάσεις και την πνευματική αναδημιουργία του ανθρώπου.Παραβάλλεται ακόμα ο λόγοςς του Θεού με το "Φως'.Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη: "Η εντολή Κυρίου τηλαυγής φωτίζουσα οφθαλμούς.-Φως τα προστάγματά Σου επί της γης.-Εγώ φως εις τον κόσμον ελήλυθα.

Μας γνωρίζει ο λόγος του Θεού γιατί ζούμε.που πηγαίνουμε μετά θάνατον,τι σκοπό έχει η ζωή.
Παραβάλλεται ακόμα ο λόγος του Θεού στην αγία Γραφή με τον "άρτο"
Όπως ο άρτος είναι η κεντρική τροφή που στηρίζει τον άνθρωπο,έτσι ο λόγος του Θεού είναι ο πνευματικός άρτος ,που στηρίζει την ψυχή .Με το ψωμί ζει το σώμα ,με το λόγο του Θεού η ψυχή.
Παραβάλλεται με οδό .Είναι χάρτης πορείας του βίου .δείχνει το μοναδικό δρόμο της ζωής .Είναι ο αλάνθαστος οδηγός ,η πυξίδα που δείχνει το δρόμο.
Ακόμη ο λόγος του Θεού ονομάζεται με ύδωρ.Εκείνος που θα πιεί από το νερό που εγώ θα του δώσω είπε ο Κύριος, δεν θα διψάσει ποτέ αλλά το νερό αυτό θα μεταβληθεί μέσα του σε πηγή ύδατος που δεν στερεύει αλλά αναβλύζει και θα του παρέχει ζωή αιώνιο.Το ύδωρ του λόγου του  Θεού δροσίζει την ψυχή και την καθιστά πνευματικά καρποφόρο.
Ακόμη ο λόγος του Θεού ονομάζεται ζωή .Δίδει πραγματική ζωή στον άνθρωπο και τον προφυλλάσει από τα νεκρά έργα.
Αυτός ο πλούτος του λόγου του θεού πρέπει να πλυμμυρίζει τις καρδιές μας ,να τον γνωρίζουμε και να είναι οδηγός μας στη ζωή μας.
Απόσπασμα από το νέο βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.Κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο επικοινωνίας και παραγγελιών 2295022228


Recommended Post Slide Out For Blogger