Πασχαλινό Παζάρι στην Ιερά Μονή παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι στην Ιερά Μονή παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"
  • Οσίου Θεοφάνους του εγκλείστου: Δοκιμασίες.
    «Λυπάμαι που δεν είσθε εντελώς υγιής. Είθε ο Κύριος να σας χαρίση πλήρη υγεία. Ωστόσο η ασθένεια μας διδάσκει την ταπείνωση και την υποταγή στο θείο θέλημα. Ανδρίζεσθε και ευγνωμονείτε τον Θεό για όλα. Πιστέψτε ότι όλα για το συμφέρον μας τα επιτρέπει . Αυτό ίσως τώρα δεν το διακρίνετε, θα το διαπιστώσετε όμως αργότερα». «Το έλεος του Θεού μαζί σας. Σας συμβαίνουν πολλά δυσάρεστα....
  • Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής- Απρίλιος 2025
    Τετάρτη 2 Απριλίου  6.00μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι. Παρασκευή 4 Απριλίου 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων  6.00μ.μ. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου Σάββατο 5 Απριλίου  7.00 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (Του Ακαθίστου ) Κυριακή 6 Απριλίου  (Ε Νηστειών –Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας)...

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η ιστορία με τη Σημαία

 Του Τριαντάφυλλου Σπανού
Ο Νικόλαος Κοντούρης (1915-2009), του Κων/νου και της Αρετής, ζούσε ως κτηνοτρόφος στο χωριό του την Σούρπη Μαγνησίας, όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Ήταν 25 ετών όταν αποχαιρέτησε τους δικούς του, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940 και ξεκίνησε μαζί με 60 άλλους συμπατριώτες του για το Μέτωπο. Δεν έγραψε κάπου τις αναμνήσεις του, αλλά πολύ συχνά τις διηγούνταν στις κόρες του Αρετή, που ζει σήμερα στη Σούρπη και Κωνσταντίνα, που ζει στον Αλμυρό και διατηρεί κεντρικό φαρμακείο στη πλατεία της πόλης.

Οι αναμνήσεις του από τον Πόλεμο αφορούν διάφορα περιστατικά που του έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα, γι΄ αυτό και συχνά τα διηγούνταν στην οικογένεια του.
Ένα περιστατικό που αφηγούνταν με συγκίνηση ήταν η ιστορία με τη Σημαία και τον Δρυμωνίτη σημαιοφόρο στρατιώτη. Επάνω στο χαμό της μάχης σκοτώνεται ο σημαιοφόρος του λόχου του, ένας στρατιώτης από το γειτονικό χωριό τον Δρυμώνα (δεν θυμόνταν δυστυχώς το όνομα του η κόρη του Αρετή, που αφηγήθηκε την ιστορία). Φωνάζει τότε ο Λοχαγός: «Λοχία Κοντούρη, τη σημαία» και πέφτοντας μέσα στη φωτιά την αρπάζει προτού καεί.
 Γι΄ αυτόν το λόγο, όταν αργότερα -στα πρόσφατα χρόνια- έβλεπε στις ειδήσεις να καίνε την ελληνική σημαία στα γήπεδα, στις διαδηλώσεις, δάκρυζε, αλλά και αγανακτούσε, αφού αυτός κινδύνευσε  τη ζωή του γι αυτό το εθνικό σύμβολο.
Recommended Post Slide Out For Blogger