Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Με λαμπρότητα και κατάνυξη για τη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων



Φωτογραφίες από τον εσπερινό.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη όπως ταιριάζει και στη μεγάλη εορτή  άλλωστε εορτάσθηκε  και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.
Πολλοί προσκυνητές  προσήλθαν σε όλες τις ακολουθίες στην Ιερά Μονή για να αποδώσουν  την ευχαριστία τους  στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων,αλλά και να ζητήσουν να τους ενισχύσει στην δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας.
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρίου Ιγνατίου, και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.Το Θείο λόγο κύρηξε ο Πανοσιολ.αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός.
Την Παρασκευή   8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  στις 7.00π.μ.η ακολουθία του ‘Ορθρου και Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οπόιος κύρηξε και το Θείο λόγο.Στην ακολουθία πήρε μέρος πλειάδα ιερέων που λάμπρυναν ιδιαίτερα την πανήγυρη της Ιεράς Μονής.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Kαλλίνικος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την προσευχητική προσέλευσή τους στην Πανήγυρη και ευχήθηκε χρόνια ευλογημένα και πολλά σε όλους αλλά και στην πατρίδα μας.
Στις ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών και φίλων της Μονής που απέδωσε με ιδαίτερα λαμπρό αλλά και κατανυκτικό τρόπο τα ψαλτικά μελωδήματα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία.
Ας ευχηθούμε πάντοτε  η Θεοτόκος να είναι σημείο αναφοράς αλλά και ενότητος για το έθνος μας αλλά και τους  απανταχού Έλληνες .Χρόνια πολλά  ευλογημένα και καλά.










































Recommended Post Slide Out For Blogger