Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!


Toυ Νικολάου Βασιλιάδης
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία έντονη κινητοποίηση στο ζήτημα της ελληνοσκοπιανής διένεξης. Είναι προφανές ότι επωάζεται λύση στο ακανθώδες ζήτημα της ονομασίας. Το ερώτημα που αναφύεται είναι: γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα; ποιες είναι οι πτυχές του; γιατί ξεσηκώνεται ο Ελληνισμός της Μακεδονίας (κυρίως) με συλλαλητήρια κλπ.;
Πηγή fb

Και, κυρίως, γνωρίζουν άραγε οι ''ταγοί'' μας τι διακυβεύεται;
Γιατί αγωνιζόμαστε, εμείς οι απλοί πολίτες, για τα αυτονόητα;
Τώρα λοιπόν που ένα ζήτημα, που ταλανίζει τα Βαλκάνια πάνω από 200 χρόνια, που εκκίνησε ως εθνοτικός ανταγωνισμός, μετεξελίχθηκε σε ιδεολόγημα, που απέκτησε κρατική υπόσταση, βρίσκεται στην τελική του φάση, βρίσκει την ελληνική κοινωνία υπνώττουσα, ανιστόρητη και αδαή, καθόσον οι ταγοί της (πολιτικοί και πνευματικοί) φρόντισαν γι' αυτό.
Η ''αλλαγή'' ταυτότητας, με τη διεκδίκηση από τους πλαστογράφους Σκοπιανούς του ονόματος της Μακεδονίας μας, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, από τις αβελτηρίες, λάθη, παραλείψεις και αγκυλώσεις του νέου ελληνικού κράτους.
Πρέπει να γίνει λοιπόν καταληπτό ότι το πρόβλημα δε συνιστά απλά και μόνον ένα ζήτημα ''ονοματοδοσίας'', αλλά συνιστά ζήτημα πολιτισμού και ταυτότητας.
Την κρίσιμη λοιπόν αυτή ώρα δεν ε΄χουμε δικαίωμα να σιωπούμε, ούτε να ψελλίζουμε ανιστόρητα μισόλογα. Απαιτούνται ξεκάθαρες κουβέντες. Ο καθένας κουβαλά το φορτίο που του αναλογεί. Σε κάθε περίπτωση, η αφύπνιση της καθεύδουσας τον νήδυμο (κοιμώμενης τον ύπνο του δικαίου) ελληνικής κοινωνίας συνιστά υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια, τους προγόνους μας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
‘’Φτάνει πια η αθηναϊκή πολιτική! Όχι άλλο! Ο καθάριος Έλληνας διψά σήμερα για εθνική πολιτική, για ν’ απαλλαγεί από την εθνική ντροπή και την κακομοιριά! Και η εθνική πολιτική δε διαμορφώντεαι στην Αθήνα, αλλά στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο!
‘’ Πέθανε (ο Ίωνας) στην εποχή των Γιγάντων, σαν Γίγας που ήταν. .. και δεν είδε την εποχή των νάνων… Σήμερα, την ώρα ακριβώς που, μετά τον Ελληνισμό, απειλείται και ο Ελλαδισμός, την ώρα που οι νάνοι βρίσκονται στην αποθέωση, το σάλπισμα του Ίδα, πέρα από τον τάφο του, είναι πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ.
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!
Recommended Post Slide Out For Blogger