Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Μαίου 2018


Τετάρτη 2 Μαίου 7.00π.μ.-9.00π.μ.(Μεσοπεντηκοστής) Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Σάββατο 5  Μαίου  7.00π.μ.-8.30π.μ.  ( Αγίας Ειρήνης)  Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Kυριακή 7 Μαίου  ( της Σαμαρείτιδος)6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τρίτη  8  Μαίου   ( Ιωάννου του Θεολόγου )   7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη  9  Μαίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου (κατασκηνώσεως)
Παρασκευή  11 Μαίου 6.30μ.μ. Εσπερινός ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Νικολάου.(Θα τελέσουμε τον Πανηγυρικό εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην κατασκήνωση της Χριστιανούπολης που βρίσκεται απέναντι από την Ιερά Μονή )
Σάββατο  12  Μαϊου  7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στο εορτάζον παρεκκλήσιο
Kυριακή 13  Μαίου  ( Του τυφλού )6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τρίτη 15 Μαίου ( Απόδοσις εορτής του Πάσχα) 9.00μ.μ.-12.30 π.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία
Τετάρτη  16 Μαίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού της Αναλήψεως και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία  με θέμα την Ανάληψη του Κυρίου.
Πέμπτη 17 Μαίου (Ανάληψις του Κυρίου ) 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Σάββατο 19  Μαίου  7.00π.μ.-8.30π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Kυριακή  20  Μαίου  ( Αγίων 318 Πατέρων )6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
6.00μ.μ. Ακολουθία του Παρακλητικού κανόνα στον Κύριο για τους υποψηφίους των σχολικών και των παννεληνίων εξετάσεων.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  μικρή συνάντηση στο Αρχονταρίκι .Καλεσμένα όλα τα παιδιά και βέβαια οι γονείς τους
Δευτέρα  21 Μαίου  ( Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων ) 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη  23  Μαίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Σάββατο 26 Μαίου  7.00π.μ.-9.15π.μ. (Ψυχοσάββατο)Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .Αμέσως μετά την ακολουθία θα ψάλουμε Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβαστούν τα κόλυβα.
Κυριακή  27 Μαίου  (Της Πεντηκοστής ) 6.30π.μ.-11.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά θα τελέσουμε τον εσπερινό της Γονυκλισίας.
Δευτέρα  28 Μαίου  7.00π.μ.-9.15π.μ. (Αγίου Πνεύματος )Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .
6.00μ.μ.Θα ξεκινήσουμε με τα αυτοκίνητά μας από την Ιερά Μονή για το εορτάζον παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Αφιδνών όπου θα τελέσουμε την ακολουθία του εσπερινού.
Τετάρτη  30 Μαίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.Recommended Post Slide Out For Blogger