"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα.Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο :Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα,με χρώματα,εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας.Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές ,Ιερείς της ιεραποστολής μας ,πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί.Παρουσιάζονται οι δράσεις,οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής.Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Στιγμές αθυμίας (Α μέρος )


Απόσπασμα από το βιβλίο " Προσέχεις τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά σου ; " του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου*

Το καλό θα ήταν η ζωή μας να κυλά πάντα ήρεμη και χαρούμενη.Να είμεθα συνεχώς ευδιάθετοι.Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντοτε.Πολλές φορές κυριευόμεθα από κάποια κακοκεφιά.Νιώθουμε δυσθυμία.Νιώθουμε ανόρεκτοι.Κάτι μας λείπει. Οι καταστάσεις αυτές συμβαίνουν όχι μόνο σε εμάς τους κοινούς ανθρώπους αλλά και τους μεγαλύτερους Αγίους.Η μελαγχολία είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή.Είναι στιγμές που σαν να κρύβεται η Θεία χάρη .Δεν έχουμε όρεξη που είχαμε εχθές.

Ποια τα αίτια; Η απάντηση όχι πολύ εύκολη.Πολλά επιδρούν στον ψυχικό μας παράγοντα. Επιδρούν παράγοντες και εσωτερικοί και εξωτερικοί από ανθρώπους οι οποίοι μας περιβάλλουν.Μήπως έχεις δοκιμάσει κάποια απογοήτευση από πρόσωπα στα οποία είχες συμπάθεια;Μήπως κάποιοι διέυψευσαν τις προσδοκίες σου.Μήπως έχουμε κάποια σωματική αδιαθεσία;.
Ποικίλα είναι τα αίτια και κάποτε δυσεξιχνίαστα.Είναι αίτια ψυχικά και σωματικά αλλά και εκ των ανθρώπων που κάποτε συναναστρεφόμεθα.Ένα είναι γεγονός ,ότι πάντοτε δεν είμεθα χαρούμενοι,ευδιάθετοι και ψυχικά ανάλαφροι.Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι κάποιο σύννεφο πλακώνει την καρδιά μας ,κάποια μελαγχολία είτε σε μεγάλο είτε μικρό βαθμό κυριαρχεί .
Τι κάνουμε στις στιγμές αυτές;
Καταρχήν δεν πρέπει να πανικοβληθούμε .Δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας. Η καταφυγή στο Θεό στις στιγμές αυτές έχει αποδειχθεί φάρμακο σωτήριο.Να βρούμε τόπο ήσυχο,χωρίς περισπασμούς και να αφήσουμε την ψυχή μας να ξεχυθεί με πόνο προς το Θεό,να νιώσουμε την αύρα  τουΑγίου Πνεύματος να μας επισκέπεται.
Όμως είναι αήθεια ότι σε στιγμές δυσθυμίας πολλές φορές παρουσιάζουμε έλλειψη όρεξης για προσευχή. Τότε έχει θέση η βία . « Η βασιλεία των Ουρανών βιάζεται ,και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν»(Ματθ.ια,12)Μπορεί να αρχίσει κάποιος λόγια προσευχής έστω και με δυσκολία.Όταν όμως επειμείνει εκζητώντας τη Χάρη του Θεού ,σιγά σιγά η όρεξη αλλάζει.Και ενώ αρχίζει με την προσευχή λίγο βαρετά με την πάροδο της ώρας η ψυχή αλλάζει κατάσταση.Έρχεται σιγά σιγά η όρεξη και η διάθεση.
* το βιβλίο κυκοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger