Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Το καμένο κέϊκ!


Είναι πολύ καλή μαγείρισσα η μάνα.
Αλλά να, μια μέρα της ξέφυγε και έκαψε το κέικ που ετοίμαζε για επιδόρπιο. Παρόλα αυτά, μετά το φαγητό, σέρβιρε στον σύζυγο της ένα καμένο κομμάτι. Δεν είχε αρπάξει απλά, ήταν σκέτο κάρβουνο.
Εκείνος όχι μόνο δεν έκανε κάποια παρατήρηση, όχι μόνο έφαγε το κομμάτι, αλλά την ρώτησε με ενδιαφέρον πώς ήταν η μέρα της.
Ο γιος παρακολουθούσε το σκηνικό με ενδιαφέρον και μεγάλη απορία
Όταν πήγαν στο δωμάτιο τους, η μάνα προσπάθησε να δικαιολογηθεί...
- Μα ήταν υπέροχο το κέικ, της είπε ο πατέρας
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Αργότερα, όταν ο γιος ήταν μόνος με τον πατέρα, τον ρώτησε
- Είπες ψέματα στη μαμά;
Εκείνος κούνησε το κεφάλι και του είπε:
- Η μητέρα σου είχε μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά. Το καμένο κέικ δε με πείραξε, αλλά αν της έλεγα κάποια άσχημη κουβέντα αυτό θα την πείραζε. Όλοι κάνουμε λάθη. Όμως αντί να είμαστε επικριτικοί στα λάθη των αγαπημένων μας, προτείνω να είμαστε υποστηρικτικοί. Πόσο δύσκολο να είναι αυτός ο κόσμος να γίνει επιτέλους πιο ανθρώπινος;

Δημήτριος Καραβασίλης
Recommended Post Slide Out For Blogger