Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

«Προσφυγικοί καημοί »


Φωτογραφικοί «Προσφυγικοί καημοί »
«Γύρισα όλους τους καταυλισμούς των δυστυχισμένων αυτών πλασμάτων και, όπως ανήκα και εγώ στον ξεκληρισμένο Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, ένιωσα, κατάλαβα τη δυστυχία τους και μπόρεσα να αποδώσω όλη την τραγική τους αθλιότητα και τη σπαραχτική τους κατάντια» σημείωνε η Ελλη Σουγιουλτζόγλου - Σεραϊδάρη, η γνωστή σε όλους μας φωτογράφος Nelly.«Προσφυγικοί καημοί (1925-1927) με το φακό της Nelly's» τιτλοφορείται η έκθεση που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση
Recommended Post Slide Out For Blogger