Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Θυσία τω Θεώ

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

Αυτός ο στίχος πρέπει να είναι γραμμένος στην καρδιά μας και να αποτελεί την πυξίδα του βίου μας .Πολλες φορές λέμε τι ζητάει από μενα ο Θεός ; Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκδηλώνουν την προς Θεόν αγάπη τους με προσφορές και κάποτε ο Θεός δεν τις θέλει.Και να αναφέρω εδώ ένα παράδειγμα.Δεν είναι κακό να πας στον Ναό για να ανάωεις ένα κερί. Αλλά όταν οι άνθρωποι χωρίς θυσία καρδιάς χωρίς συντριβή και ταπείνωση και μετάνοια νομίζουν ότι ξεπλήρωσαν το καθήκον τους με το να ανάψουν μία μεγάλη λαμπάδα Αυτό είναι κάτι που δείχνει όχι γνώση τους πνεύματος της πίστεώς μας ,αλλά τυπολατρεία και καταντά κάποτε ειδωλολατρεία.

Επαναλαμβάνω δεν λέγω ότι κάνει κακό εκείνος ο οποίος θα ανάψει το κεράκι του.Και αυτό είναι μία προσφορά αλλά μην μένουν μερικοί αναπαυμένοι με το ότι άναψαν λαμπάδα μεγάλη ένα μέτρο και εντάξει ξόφλησαν ,ευαρέστησαν στο Θεό.Αντί να κάνουν τάμα να δώσουν μία λαμπάδαα ενός μέτρου ας έκαναν τάμα στο Θεό να μετανοήσουν να κόψουν κάποια αμαρτωλή συνήθεια .Αυτήν την προσφορά την δέχεται ευαρεστότερα ο Θεός.
Να το προσέξουμε αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι του καιρού μας ,κάνουν ότι έκαναν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής που δεν είχαν βεβαίως τη χάρη και την αλήθεια όπως έχουμε εμείς σήμερα.
Εμείς είμαστε στην κατάσταση της χάριστος .Εμείς έχουμε το φως και δεν επιτρέοεται να είμαστε ειδωλλάτρες στην πράξη αλλά πρέπει να γνωρίζουμε σε τι ευαρεστείται ο Θεός .Και αυτό που θέλει ο Θεός αυτό ακριβώς να τους προσφέρουμε .Εάν πράγματικά θέλουμε να ελκύουμε το θεό και ο έλεός του.
Recommended Post Slide Out For Blogger