Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η ανθρωπιά στο ποδόσφαιρο: Η σπάνια χειρονομία του προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ.


Όλες τις νίκες στα φετινά ντέρμπι, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ τις είχε αφιερώσει σε έναν πραγματικό πρωταθλητή.
Στον μικρό Ανδρέα που δίνει μια παλικαρίσια μάχη ζωής ενάντια στον καρκίνο.

Από τότε ο μικρός αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους στην ΑΕΚ.
Επομένως δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ ο Χιμένεθ, για να βρει που θα αφιερώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την είχε έτοιμη.
Έτσι, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, όταν η ΑΕΚ σφράγισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε κατευθείαν δίπλα στον Ανδρέα, για να του το αφιερώσει.
Τον έβαλε μάλιστα μέσα στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για τους πανηγυρισμούς, με όλους τους ποδοσφαιριστές να γίνονται μαζί του μια αγκαλιά.
Το Σάββατο 5 Μαΐου, στον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλωνα, ο Χιμένεθ ήθελε τον μικρό Ανδρέα δίπλα του στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ήταν εφικτό.
Αλλά ο Ισπανός του κράτησε το μετάλλιο του πρωταθλητή. Για τον Χιμένεθ, ο μικρός Ανδρέας είναι «ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος”. Έτσι τον χαρακτήρισε μετά την λήξη του ματς.
Είναι ο πολυτιμότερος, διότι του έμαθε πως είναι να βρίσκεις δύναμη και να αγωνίζεσαι και ήταν παράδειγμα και για τον ίδιο και για όλη την ομάδα.
Ο Ισπανός τεχνικός πήγε… σφαίρα στο νοσοκομείο για να πανηγυρίσει με τον Ανδρέα αυτόν τον τίτλο.

Εκπροσωπώντας φυσικά όλη την ΑΕΚ, είπε στον μικρό, που ήταν ξετρελαμένος από την χαρά του:
«Όλη η ομάδα, όλη η ΑΕΚ είναι μαζί σου, διότι είσαι πρότυπο για όλους μας».

Ο Ανδρέας Δημάτος ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook:
«Αυτό είναι το μετάλλιο που ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε να απονεμηθεί στον τελικό στον μικρό Ανδρέα! Ζήτησε και το πήρε μετά τον τελικό στη συνέντευξη Τύπου, το έσφιξε στο χέρι του σαν το πιο πολύτιμο κειμήλιο για να του το παραδώσει ο ίδιος.
Όχι για να του το κάνει δώρο, αλλά γιατί, όπως ο ίδιος ο προπονητής της πρωταθλήτριας 2018 είπε, αισθάνεται ότι πρέπει να του ανταποδώσει τη δύναμη που του έδωσε σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο μικρός Ανδρέας με τη δική του στάση ζωής! Αισθάνεται ότι του οφείλει πολλά και αυτό είναι το σημαντικότερο!
Η ωραιότερη ανάμνηση από μια υπέροχη ημέρα!».
Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας
 
Recommended Post Slide Out For Blogger