Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Οχι αργόσχολοι.


(Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου "Προσέχεις τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά σου;")
Σε στιγμές αθυμίας είναι καλό να μην μένωμε αργόσχολοι .συνιστάται η απασχόληση με κάποιο ευχάριστο έργο.Μη μένουμε ποτέ σε τέτοιες στιγμές άπραγοι.Τις ώρες μας πρέπει να τις γεμίζουμε με κάτι ευχάριστο ,που δεν μας κουράζει.Η αργία είναι βλαπτική .Η απασχόληση με κάτι εκτός επαγγέλματος συνήθως ξεκουράζει ψυχικά και βοηθάει να παρέλθει η κακή διάθεση.Είναι απαραίτητο σε στιγμές αθυμίας κ. πνευματικης να μην μένουμε αργόσχολοι,αλλά αφού πρώτα γονατίσουμε και ζητήσουμε τη χάρη του Θεού να ασχοληθούμε με κάτι που χαλαρώνει ψυχικά .


Μερικούς τους βοηθάει η ακρόαση της μουσικής ,άλλους η απασχόληση με ζωγραφική,άλλους η περιποίηση του κήπου ,άλλους ένας περίπατος στην εξοχή,άλλους η ανάγνωση ενός βιβλίου .Πάντοτε το ευχάριστο ,αθώο έργο ξεκουράζει και ανακουφίζει από τη ρουτίνα του καθημερινού επαγγέλματος και βοηθάει στην καλή διάθεση.

Ο μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας μας ,ο Ιερός Χρυσόστομος που ήταν πολύ πρακτικός στη σκέψη συνιστά την υγιή ψυχαγωγία ως ένα παράγοντα ψυχικής υγείας.Λέγει ο Ιερός Πατήρ «Αν θέλεις να ψυχαγωγηθείς πήγαινε σε κήπους,κοντά σε ποταμούς και λίμνες ,άκουγε τα τζττζίκια που τραγουδούν.Όλα μπορείς να τα απολαύσεις ,αρκεί να αποφύγεις την αμαρτία.

Η αθυμία μπορεί να κάμνει μεγάλο κακό στη ζωή.Εάν αφεθεί και μας κυριεύσει, είναι καταστροφική.Ο άνθρωπος πρέπει να είναι χαρούμενος με όρεξη για τη ζωή.
Η αθυμία έχει σαν συνέπεια τη μελαγχολία και η μελαγχολία έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της ζωής.
(Το βιβλίο "Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου'κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή.Τηλέφωνο 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger