Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η διακονία στο κέντρο κράτησης στον Ελαιώνα Θηβών



Μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της ομάδος «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,συνεχίζεται φέτος για τρίτη χρονιά η διακονία  στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελαιώνα Θηβών.
Οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.
Η παρουσία της εθελοντικής ομάδος «από καρδιάς» και η απασχόληση των κρατουμένων είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις, αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους.
Εδώ και δύο χρόνια είναι μοναδικές οι εμπειρίες και οι εικόνες που αποκομίσαμε από την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων.

Τι κάνουμε εκεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους κρατουμένους μικρές κατασκευές (ο πρώτος κύκλος κατασκευών αφορά την αγγειοπλαστική).
Η σκέψη μας είναι: οι κατασκευές να διατίθεται σε κάποιο φιλανθρωπικό παζάρι και στη συνέχεια να αγοράζονται με τα χρήματα από τη διάθεσή τους, συσκευές που θα βελτιώνουν την ίδια τη ζωή τους.
Παράλληλα όμως η παρουσία μας θα θέλαμε να είναι μία υπενθύμιση σε αυτούς τους ανθρώπους πως η προσπάθειά τους και ο αγώνας τους μας νοιάζει, και θέλαμε να σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε με τη δύναμη της αγάπης του Θεού, να ξαναβρούν τη δική τους πορεία.
Recommended Post Slide Out For Blogger