.+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Καλά, τι ιερομόναχος είναι αυτός εδώ;


Ο στάρεις Λεωνίδας δεν έδινε προσοχή στο τι θα ειπούν οι άλλοι για την συμπεριφορά του.
…Ο π. Λεωνίδας βρισκόταν συνεχώς με τον κόσμο. Έζησε την ζωή της ησυχίας, γιατί έφλεγε την καρδιά του η αγάπη για τον πλησίον. Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, «μείζονα ταύτης άγάπην ουδείς έχει, ίνα πς την ψυχήν αύτοϋ θη υπέρ των φίλων αΰτοΰ».
Oi άνθρωποι πού έσκανδαλίζοντο, δεν κατάλαβαν ότι, κατά τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος: «Είναι αληθινά μεγάλο πράγμα, να υπομένεις με ανδρεία τον καύσωνα της ησυχίας. Ασύγκριτα όμως ανώτερο είναι να μή φοβείσαι τους θορύβους· αλλά να μένεις απτόητος και ατάραχος· και να συναναστρέφεσαι εξωτερικά με τους ανθρώπους- και εσωτερικά με τον Θεό» (Λόγος εις τον Ποιμένα, & 43).
πηγή:Απόψεις για την Μονή Βατοπαιδίου

  • Αλλοι πάλι έσκανδαλίζονταν από την απλότητα και τα γεμάτα χιούμορ αστεία του.
  • Και άλλοι επειδή ήταν χοντρός· όχι γιατί έτρωγε πολύ· αλλά επειδή έπασχε από κάποια ασθένεια. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εξαιτίας της κακής του υγείας, σπανίως έβρισκε φαγητό κατάλληλο για το στομάχι του. Το φαγητό του ήταν πάντοτε πολύ λίγο.
Ο ιερομόναχος π. Π. διηγείται ότι, όταν για πρώτη φορά ήλθε στην Όπτινα και είδε τον «χοντροκαλόγηρο» π. Λεωνίδα, σκανδαλίστηκε! Στάθηκε έξω από την πόρτα του κελλιού του, διστάζοντας να εισέλθει. Του έλεγε ο λογισμός:
— «Καλά, τι ιερομόναχος είναι αυτός εδώ;»
Ο χαρισματούχος Γέροντας κατάλαβε, τι συνέβαινε. Σηκώθηκε όρθιος· και κτυπώντας την κοιλιά του, φώναξε δυνατά, προς το πλήθος:
— Ε, Κόπτσεφ! Τα τούμπανα ακούγονται ωραία πέρα στα βουνά. Μα όταν πλησιάσεις, βλέπεις όπ είναι ένα ξερό δέρμα. Κοίταξε, αδελφέ, τι κοιλιά έχω!
Ο π. Π. πάγωσε από τον φόβο του. Πώς ήταν δυνατό ένας άνθρωπος, πού για πρώτη φορά στη ζωή του τον έβλεπε, να τον φωνάζει με το όνομα του; Πώς γνώριζε τις σκέψεις του; Τρέμοντας έπεσε στα πόδια του. Ο π. Λεωνίδας μπροστά, σε όλους τον επέπληξε, γιατί στο δρόμο είχε τσακωθή με τον οδηγό του.

Πηγή: Στάρετς Λεωνίδας, Μετάφραση: οι Διάκονοι Αλκίσων Μιχαήλ & Χαρίτων Μιχαήλ, Διασκευή: Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος, Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως, Πρέβεζα 1992
Recommended Post Slide Out For Blogger