Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Προσκύνημα στη Μακεδονία η γιορτή λήξεως κατηχητικών στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Από τη ζωή της Εκκλησίας μας που ζωντανό στις φλέβες της κυλά το αίμα του Χριστού αλλά και την πολύπαθη παράδοσή μας μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το Θεό.Πως να γεμίζουμε τη ζωή μας με τη γλύκα της αγάπης Του,και την ασφάλεια της δύναμής Του. Φέτος λοιπόν  με το κατηχητικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής, ετοιμάσαμε ένα προσκύνημα στα Άγια χώματα της Μακεδονίας .Χώματα χιλιάδων ετών ,ποτισμένα με το αίμα  ηρώων, μαρτύρων αγίων και κατατρεγμένων προσφύγων.Αυτό το χώμα θέλαμε να προσκυνήσουμε. Να το γνωρίσουμε βήμα-βήμα. Να γιορτάσουμε επάνω του τα 100 χρόνια της τωρινής του ελευθερίας .Πατώντας το να του τάξουμε να του μείνουμε πιστοί, να το κρατούμε πάντα ελεύθερο «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Δείτε Φωτογραφίες από τη γιορτή
Ξεκινήσαμε από τη Βεργίνα του Φιλίππου, μέχρι την Μακεδονία που δέχτηκε τους πρόσφυγες και την Παναγιά Σουμελά.Κι όλα αυτά με διηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, δρώμενα, προβολές και θεατρικό έργο. Ιδιαίτερη αναφορά  κάναμε στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη και τη Θεσσαλονίκη.Και ακόμη πιο πολύ τονίσαμε πως όσο βρίσκεται  στην αγκαλιά της το σκήνωμα του Αγίου της, θα σκορπά γύρω  ,και στην Ελλάδα το δυνατό μύρο της παρουσίας του.Ο ίδιος μάλιστα την ημέρα της εορτής του στις 26 Οκτωβρίου του 1912 έφερε ελευθερωτή τον στρατηλάτη βασιλιά Κωνσταντίνο, για να τη δώσει ελεύθερη στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας
Αφήσαμε για το τέλος το μικρό μας θεατρικό που αναφέρεται στον Μακεδονικό αγώνα .Αφανείς ήρωες, κορίτσια και αγόρια που ζούσαν στα βουνά της Μακεδονίας, δεν διστάζουν να γίνουν ακόμα και θυσία για το ιδανικό της λευτεριάς. Μέσα από εκείνους τους αγώνες τους,μαθαίνουν τα σημερινά παιδιά για ένα παρελθόν που είναι ακόμα ζωντανό. Κειμήλια και ιστορικές μνήμες ζωντανεύουν μπρος στα μάτια τους και συγκινούνται με την παλληκαριά αυτών των δικών τους ανθρώπων. Όμως η ιστορία δεν είναι παραμύθι... Είναι διδαχή και χρέος όλων, και ιδιαίτερα των νέων , οι οποίοι πρέπει να διαφυλάξουν στο μέλλον αυτή την κληρονομιά μας.
Η προσπάθειά μας σήμερα εδώ στη γιορτή  από τα κείμενα ,τα ποιήματα, τα τραγούδια,τις προβολές και το θεατρικό,είναι και ένα μάθημα που έπρεπε να μάθουν τα παιδιά μας που δεν έγινε στο σχολείο ενώ θα έπρεπε να γίνει .Και ταυτόχρονα  μία υπενθύμιση της ευθύνης και της οφειλής όλων μας στους αγώνες και τα αίματα των τιμίων Ελλήνων όπως σημείωνε ο Μακρυγιάννης.
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην γιορτή μας,καθώς και τους γονείς που συνεχίζουν να εμπιστεύονται  τα παιδιά τους στην Εκκλησία.
Πίσω από τα παιδιά κάποιοι  άνθρωποι βοήθησαν για την σημερινή μας εκδήλωση.
Επιμέλεια και κατασκευή σκηνικών :κ.Παναγιώτης και Μαρία Φουτούγιου.
Συμπληρωματική κατασκευή σκηνής: κ.Πρόδρομος Καζαντζόγλου.
Επιμέλεια κειμένων :κ.Στέλλα Δάλλα
Τη γιορτή μας κάλυψε με ήχο και Εικόνα ο κ. Άθως Δάλλας.
Βοήθεια στο Θεατρικό Ξένη Νικολοπούλου
Επιμέλεια προγράμματος κ.Βηθλεέμ Ζώη.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι με Μακεδονία και Ελλάδα ελεύθερη!



Για τη Βεργίνα!!!

Για τον Παύλο Μελά
¨σε κλαίει λαός"
Γονείς και συγγενείς

Ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης απευθύνει χαιρετισμό

Σκηνές από το θεατρικό



Recommended Post Slide Out For Blogger