Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το χαρτζιλίκι έγινε... τάπερ με φαγητό της μαμάς

Τα ντελίβερι αποτελούν παρελθόν για πολλούς φοιτητές
Στριμωγμένα σε μικρά ή μεγάλα τάπερ, μαγειρεμένα φαγητά, προορισμένα να κρατήσουν ακόμα και ένα μήνα, πηγαινοέρχονται διαρκώς με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα πλοία. Στους σταθμούς και τα λιμάνια δεκάδες φοιτητές περιμένουν το ασυνόδευτο δέμα τους: σπιτικό φαγητό από το πατρικό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», σε περίοδο κρίσης, που οι οικογένειες με το ζόρι συντηρούν τα φοιτητικά σπίτια των παιδιών τους σε άλλες πόλεις, τα ντελίβερι αποτελούν παρελθόν για πολλούς φοιτητές οι οποίοι τρώνε σχεδό αποκλειστικά από τα χεράκια της μητέρας τους. Τα τάπερ που φτάνουν στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων έχουν αυξηθεί περίπου 20% τα δύο τελευταία χρόνια. πηγή:Newsbeast.gr

Η Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου είναι στο δεύτερο έτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας. Παρότι μένει στην εστία της σχολής, το μικρό της δωμάτιο είναι γεμάτο με τάπερ της μαμάς. «Τρώω στην εστία και τα φαγητά που μου στέλνουν οι δικοί μου. Είναι πολλά τα χρήματα για να τρώω απ’έξω», λέει στην εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών, Σοφοκλής Φάτσιος, εξηγεί πως τα δέματα από τις οικογένειες για τα παιδιά που σπουδάζουν στην Αθήνα παρουσιάζουν αύξηση κατά 10% σε καθημερινή βάση συγκριτικά με δύο χρόνια πριν.
Recommended Post Slide Out For Blogger