+++ Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ.Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου .Η Αγία κάρα του Οσίου έφθασε στο μοναστήρι μας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι όπου ετελέσθη η Ιερά παράκληση .Πλήθος Προσκυνητών ήρθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Αγία κάρα και να τον επικαλεσθούν για τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες και ανάγκες τους Κατά τη διάρκεια της παραμονής τελέσθηκαν πολλές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες προκειμένου να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι πιστοί.Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και τον Όσιο Δαβίδ για την ιδιαίρη ευλογία .Ευχαριστούμε και τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του γέροντος Γέροντα Γαβριήλ για την ευλογία της αδείας της φιλοξενίας της αγίας κάρας .Ο Όσιος Δαβίδ ανεχώρησε από το μοναστήρι μας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι.Ευχαριστούμε θερμά τους πατέρες και διακονητές που βοήθησαν στην οργάνωση της ευλογμένης αυτής ευκαιρίας .Χρόνια πολλά σε όλους .+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τo Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ένα ξεχασμένο ελληνικό θαύμα

 

Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων
Συνεχίζονται και εφέτος οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Ήταν πράγματι ένα θαύμα της ελληνικής ψυχής το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν ιστορικά ελληνικά εδάφη από μία μικρή Ελλάδα , η οποία είχε πτωχεύσει το 1893, είχε ηττηθεί στρατιωτικά το 1897 και βρισκόταν υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (αντίστοιχο με την τρόικα ) από το 1898.
πηγή · Συνοδοιπορία

Πέραν, όμως, των πολεμικών κατορθωμάτων αξίζει να θυμηθούμε και ένα ειρηνικό επίτευγμα που υλοποιήθηκε πριν από 100 ακριβώς χρόνια και καταδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε και οργανωτικοί και συντονισμένοι και αποτελεσματικοί. Όπως με πληροφόρησε φίλος ιατρός που αγαπά την ιστορία, στις αρχές του 1913 και μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το Υγειονομικό του Στρατού μας εμβολίασε 500.000 ανθρώπους μέσα σε λίγους μήνες κατά της χολέρας και άλλων επιδημιών. Οι εποχές ήταν δύσκολες, υπήρχαν ασθένειες που σήμερα θεωρούνται ξεχασμένες και οι συνθήκες του πολέμου προκαλούσαν τη μαζική συγκέντρωση αμάχων ή στρατιωτών, άρα και την ευκολότερη διάδοση των επιδημιών και των λοιμωδών νόσων. Ο Βουλγαρικός και ο Σερβικός στρατός είχαν μεγάλες απώλειες από τη χολέρα. Οι Έλληνες, οι παππούδες μας, τα κατάφεραν και την απέφυγαν.

Μία φτωχή Ελλάδα, με πενιχρά μέσα στηρίχθηκε στην αυταπάρνηση και στην επιστημοσύνη των στρατιωτικών ιατρών και νοσοκόμων και έστησε 29 ιατρεία μέσα στη Θεσσαλονίκη σε ελάχιστο χρόνο. Εμβολιάσθηκαν συνολικά 150.000 στρατιώτες και 350.000 άμαχοι. Η θνησιμότητα περιορίσθηκε σε απειροελάχιστο ποσοστό. Κοπέλλες από επιφανείς οικογένειες της Θεσσαλονίκης προσέφεραν εθελοντικά υπηρεσίες ως νοσοκόμες. Ιατροί από όλα τα σημεία όπου ζούσαν Έλληνες κατατάχθηκαν εθελοντικώς και βοήθησαν ως απλοί στρατιώτες του Υγειονομικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφοράς ο Σμυρναίος ιατρός Απόστολος Ψαλτώφ, ο οποίος κατετάγη στον Ελληνικό Στρατό χωρίς να έχει υποχρέωση και μάλιστα προσέφερε με δικά του έξοδα πολλά χειρουργικά εργαλεία.

Τα γράφω αυτά όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών της ανθρωπιάς και των ειρηνικών επιτευγμάτων. Αλλά και για να πάρουμε λίγες δυνάμεις και να αντλήσουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για το παρόν. Μην ακούτε τις ειρωνείες των γερμανικών εφημερίδων ότι έχουμε μόνον ελαττώματα. Μπορούμε να κάνουμε θαύματα όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Στα δύσκολα δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ας το αποδείξουμε και τώρα!
Recommended Post Slide Out For Blogger