Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Πάσχα Κυρίου Πάσχα! Διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη!

a2Μέσα
στην Εκκλησία,
η διάβαση
από τον πόλεμο
στην ειρήνη.

Ανδρέας Χριστοφόρου
Αν θέλω να αντιληφθώ τον πιο μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο και  και τη σημαντικότερη ειρήνη, φέρνω το νου μου στην Σταύρωση του Χριστού , ως τον μεγαλύτερο πόλεμο στην παγκόσμια ιστορία και στην Ανασταση του Χριστού, ως τη σημαντικότερη Ειρήνη.

 
Πάνω στο Σταυρό ο Χριστός, αφού πρώτα εκούσια κενώθηκε απο τη Θεία Φύση Του στον έσχατο βαθμό, εκούσια αδύναμος, ενώπιον του Σατανά δέχτηκε όλο τον εξευτελισμό και την σφοδρότητα της κακίας αυτού και των ανθρώπων, απογυμωμένος εκούσια απο κάθε παρηγοριά, Θεία και ανθρώπινη.

Γιατί έκανε όλη αυτή την σμίκρυνση ο Χριστός;
Με ποιά δύναμη σμίκρυνε εκούσια τόσο την Θεία Φύση Του ώστε να φτάσει στον έσχατο βαθμό της εγκατάλειψης; Πάτερ ίνα τί με εγκατέλειπες;
Με τη δύναμη της ταπείνωσης και της αγάπης Του!
Για να ελευθερώσει τον άνθρωπο απο την μεγαλύτερη αμαρτία που τον οδήγησε στην πτώση του, την άρνηση της αγάπης.

Ο Αδάμ αρνήθηκε την αγάπη του Θεού υπερηφανευόμενος με τον εγωκεντρισμό ότι θα γίνει Θεός χωρίς τον Θεό και ο Χριστός αρνήθηκε κάθε δύναμη Του κενούμενος με την Άκρα Ταπείνωση στο Σταυρό, να προσφέρει στον Αδάμ, τη δυνατότητα να γίνει Θεός, παίρνοντας από το Θεό την οδό της επιστροφής, τη μετάνοια.
Ο πόλεμος μεταξύ Θεανθρώπου και Σατανά τελείωσε στο Σταυρό με λάφυρο τη μετάνοια, την δυνατότητα επιστροφής του ανθρωπου στον Θεό.

Με την άρνησή του ο Αδάμ να μετανοήσει, πρίν την πτώση, έδωσε με την υπερηφάνεια του για πάντα τη δυνατότητα μετανοίας στο Σατανά σαν λάφυρο και βυθίστηκε στην αμετανοησία μαζί με τον Σατανά.
Με την εκούσια Σταυρωσή Του ο Χριστός, έδωσε πίσω με την Άκρα Ταπείωσή Του την μετάνοια στον άνθρωπο.
Η Στύρωση του Χριστού ήταν ο μεγαλύτερος πόλεμος που έγινε στην παγκόσμια ιστορία για να κερδίσει ο Θεός πίσω τον άνθρωπο από τον σατανά με τη δυνατότητα της Μετανοίας.

Η Ανάσταση του Χριστού, έφερε τη νίκη του θανάτου, της φθοράς, την παγκόσμια ειρήνη και όλα αυτά γιατί ΝΙΚΩΝΤΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΦΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ,  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Ο Πόλεμος έγινε με τη Σταύρωση, όπου κερδήθηκε η Μετάνοια, η Ειρήνη έγινε με την Ανάσταση όπου κερδήθηκε η άφεση των αμαρτιών.
Ο Χριστός με το θάνατο Του κατέβηκε στον Άδη.
Ο Τίμιος Πρόδρομος ήδη κήρυττε στον Άδη την Μετάνοια και προετοίμαζε την συνάντηση των κεκοιμημένων με τον Χριστό.

Όσοι απο τους κεκοιμημένους Τον πιστεψαν πέρασαν στον Παράδεισο, μαζί Του.
Όποιος σήμερα εκούσια μετανοεί πολεμά την αμαρτωλή ζωή του και κερδίζει με την άφεση των αμαρτιων που παίρνει απο τον Χριστό και την Εκκλησία, την ειρήνη του Αγίου Πνεύματος.
Αυτός ο Πόλεμος, να ελευθερωθώ από την αμαρτία με την μετάνοια και αυτή η ειρήνη που κατακλύζει το είναι μου με την άφεση των αμαρτιών που μου προσφέρει ο Χριστός μέσα στην Εκκλησία, είναι η ζωή μου που πηγάζει από τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού.

Αυτός ο νικηφόρος παγκόσμιος πόλεμος του Χριστού, είχε σαν σποτέλεσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία που διαφυλάσσει και προσφέρει με την ιερωσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, με τα μυστήρια της Μετανοίας, Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας.

Μέσα στην Εκκλησία, η διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη.
Πάσχα Κυρίου Πάσχα! Διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη!

Recommended Post Slide Out For Blogger