"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα.Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο :Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα,με χρώματα,εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας.Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές ,Ιερείς της ιεραποστολής μας ,πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί.Παρουσιάζονται οι δράσεις,οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής.Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.Σας περιμένουμε.

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα
Ιούλιος Αύγουστος 2018.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Πάσχα Κυρίου Πάσχα! Διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη!

a2Μέσα
στην Εκκλησία,
η διάβαση
από τον πόλεμο
στην ειρήνη.

Ανδρέας Χριστοφόρου
Αν θέλω να αντιληφθώ τον πιο μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο και  και τη σημαντικότερη ειρήνη, φέρνω το νου μου στην Σταύρωση του Χριστού , ως τον μεγαλύτερο πόλεμο στην παγκόσμια ιστορία και στην Ανασταση του Χριστού, ως τη σημαντικότερη Ειρήνη.

 
Πάνω στο Σταυρό ο Χριστός, αφού πρώτα εκούσια κενώθηκε απο τη Θεία Φύση Του στον έσχατο βαθμό, εκούσια αδύναμος, ενώπιον του Σατανά δέχτηκε όλο τον εξευτελισμό και την σφοδρότητα της κακίας αυτού και των ανθρώπων, απογυμωμένος εκούσια απο κάθε παρηγοριά, Θεία και ανθρώπινη.

Γιατί έκανε όλη αυτή την σμίκρυνση ο Χριστός;
Με ποιά δύναμη σμίκρυνε εκούσια τόσο την Θεία Φύση Του ώστε να φτάσει στον έσχατο βαθμό της εγκατάλειψης; Πάτερ ίνα τί με εγκατέλειπες;
Με τη δύναμη της ταπείνωσης και της αγάπης Του!
Για να ελευθερώσει τον άνθρωπο απο την μεγαλύτερη αμαρτία που τον οδήγησε στην πτώση του, την άρνηση της αγάπης.

Ο Αδάμ αρνήθηκε την αγάπη του Θεού υπερηφανευόμενος με τον εγωκεντρισμό ότι θα γίνει Θεός χωρίς τον Θεό και ο Χριστός αρνήθηκε κάθε δύναμη Του κενούμενος με την Άκρα Ταπείνωση στο Σταυρό, να προσφέρει στον Αδάμ, τη δυνατότητα να γίνει Θεός, παίρνοντας από το Θεό την οδό της επιστροφής, τη μετάνοια.
Ο πόλεμος μεταξύ Θεανθρώπου και Σατανά τελείωσε στο Σταυρό με λάφυρο τη μετάνοια, την δυνατότητα επιστροφής του ανθρωπου στον Θεό.

Με την άρνησή του ο Αδάμ να μετανοήσει, πρίν την πτώση, έδωσε με την υπερηφάνεια του για πάντα τη δυνατότητα μετανοίας στο Σατανά σαν λάφυρο και βυθίστηκε στην αμετανοησία μαζί με τον Σατανά.
Με την εκούσια Σταυρωσή Του ο Χριστός, έδωσε πίσω με την Άκρα Ταπείωσή Του την μετάνοια στον άνθρωπο.
Η Στύρωση του Χριστού ήταν ο μεγαλύτερος πόλεμος που έγινε στην παγκόσμια ιστορία για να κερδίσει ο Θεός πίσω τον άνθρωπο από τον σατανά με τη δυνατότητα της Μετανοίας.

Η Ανάσταση του Χριστού, έφερε τη νίκη του θανάτου, της φθοράς, την παγκόσμια ειρήνη και όλα αυτά γιατί ΝΙΚΩΝΤΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΦΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ,  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Ο Πόλεμος έγινε με τη Σταύρωση, όπου κερδήθηκε η Μετάνοια, η Ειρήνη έγινε με την Ανάσταση όπου κερδήθηκε η άφεση των αμαρτιών.
Ο Χριστός με το θάνατο Του κατέβηκε στον Άδη.
Ο Τίμιος Πρόδρομος ήδη κήρυττε στον Άδη την Μετάνοια και προετοίμαζε την συνάντηση των κεκοιμημένων με τον Χριστό.

Όσοι απο τους κεκοιμημένους Τον πιστεψαν πέρασαν στον Παράδεισο, μαζί Του.
Όποιος σήμερα εκούσια μετανοεί πολεμά την αμαρτωλή ζωή του και κερδίζει με την άφεση των αμαρτιων που παίρνει απο τον Χριστό και την Εκκλησία, την ειρήνη του Αγίου Πνεύματος.
Αυτός ο Πόλεμος, να ελευθερωθώ από την αμαρτία με την μετάνοια και αυτή η ειρήνη που κατακλύζει το είναι μου με την άφεση των αμαρτιών που μου προσφέρει ο Χριστός μέσα στην Εκκλησία, είναι η ζωή μου που πηγάζει από τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού.

Αυτός ο νικηφόρος παγκόσμιος πόλεμος του Χριστού, είχε σαν σποτέλεσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία που διαφυλάσσει και προσφέρει με την ιερωσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, με τα μυστήρια της Μετανοίας, Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας.

Μέσα στην Εκκλησία, η διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη.
Πάσχα Κυρίου Πάσχα! Διάβαση από τον πόλεμο στην ειρήνη!

Recommended Post Slide Out For Blogger