Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Οι αφόρητοι πόνοι του Χριστού.


Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.
Από το βιβλίο Ο βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού "Τόμος τρίτος.
Οι ιστορικοί της εποχής περιγράφουν το αποτρόπαιο μαρτύριο της σταυρώσεως. Οι πληγές από τα καρφιά στα χέρια πονούσαν φρικτά. Το αίμα συσσωρευόταν στον εγκέφαλο και προκαλούσε αφόρητη στενοχώρια. Κάθε κίνηση του σώματος προσέθετε νέους πόνους. Τα τραύματα εκτεθειμένα στον ήλιο προκαλούσαν υψηλό πυρετό. Και τα υπέμεινε όλα αυτά ο Κύριος αγογγύστως. Αλλά φοβερό μαρτύριο ήταν και οι εμπαιγμοί και οι ύβρεις εναντίον του Κυρίου.
Ψυχροί συνεχίζουν τους εμπαιγμούς τους .Αναίσθητοι χωρίς τύψεις συνειδήσεως για το έγκλημα το οποίο εκείνη τη στιγμή διέπρατταν συνεχίζουν τους  εμπαιγμούς τους .Στη βαρβαρότητα αυτή της καρδιά τους προσπαθούν να τον πληγώσουν στο πιο ευαίσθητο σημείο. Του λένε . «Είχε στηρίξει την πεποίθησή του στο Θεό ας Τον σώσει τώρα από τον σταυρό ,αν Τον θέλει».

Γιατί ο ίδιος είπε ότι είμαι Υιός του Θεού. Προσπαθούν να τον πληγώσουν ψυχικά για να κορέσουν το αχόρταγο μίσος της καρδιάς τους.
Ο Κύριος απαντά με σιωπή. Και υπομένει με σιωπή αυτό το μαρτύριο .Δεν βγαίνει λόγος επιτιμητικός από τα χείλη του.Δεν υβρίζει,σιωπά και υπομένει καρτερικά.
Αιώνιο παράδειγμα υπομονής και καρτερίας .Μεγαλείο ψυχής άφθαστο.Άπειρη η αγάπη του Εσταυρωμένου Κυρίου προς εμάς,τα αμαρτωλά παιδιά Του.Μας αγάπησε μέχρι θανάτου ,θανάτου δε Σταυρικού.Πως πρέπει να ανταποδώσουμε και μεις την αγάπη μας προς τον Εσταυρωμένο; Το έχουμε σκεφτεί ειλικρινά; Η καρδιά μας συγκινείται από την αγάπη του Χριστού για εμάς τους αμαρτωλούς; Ας ρωτήσουμε με ειλικρίνεια τους εαυτούς μας..
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή .τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger