Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Οι αφόρητοι πόνοι του Χριστού.


Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.
Από το βιβλίο Ο βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού "Τόμος τρίτος.
Οι ιστορικοί της εποχής περιγράφουν το αποτρόπαιο μαρτύριο της σταυρώσεως. Οι πληγές από τα καρφιά στα χέρια πονούσαν φρικτά. Το αίμα συσσωρευόταν στον εγκέφαλο και προκαλούσε αφόρητη στενοχώρια. Κάθε κίνηση του σώματος προσέθετε νέους πόνους. Τα τραύματα εκτεθειμένα στον ήλιο προκαλούσαν υψηλό πυρετό. Και τα υπέμεινε όλα αυτά ο Κύριος αγογγύστως. Αλλά φοβερό μαρτύριο ήταν και οι εμπαιγμοί και οι ύβρεις εναντίον του Κυρίου.
Ψυχροί συνεχίζουν τους εμπαιγμούς τους .Αναίσθητοι χωρίς τύψεις συνειδήσεως για το έγκλημα το οποίο εκείνη τη στιγμή διέπρατταν συνεχίζουν τους  εμπαιγμούς τους .Στη βαρβαρότητα αυτή της καρδιά τους προσπαθούν να τον πληγώσουν στο πιο ευαίσθητο σημείο. Του λένε . «Είχε στηρίξει την πεποίθησή του στο Θεό ας Τον σώσει τώρα από τον σταυρό ,αν Τον θέλει».

Γιατί ο ίδιος είπε ότι είμαι Υιός του Θεού. Προσπαθούν να τον πληγώσουν ψυχικά για να κορέσουν το αχόρταγο μίσος της καρδιάς τους.
Ο Κύριος απαντά με σιωπή. Και υπομένει με σιωπή αυτό το μαρτύριο .Δεν βγαίνει λόγος επιτιμητικός από τα χείλη του.Δεν υβρίζει,σιωπά και υπομένει καρτερικά.
Αιώνιο παράδειγμα υπομονής και καρτερίας .Μεγαλείο ψυχής άφθαστο.Άπειρη η αγάπη του Εσταυρωμένου Κυρίου προς εμάς,τα αμαρτωλά παιδιά Του.Μας αγάπησε μέχρι θανάτου ,θανάτου δε Σταυρικού.Πως πρέπει να ανταποδώσουμε και μεις την αγάπη μας προς τον Εσταυρωμένο; Το έχουμε σκεφτεί ειλικρινά; Η καρδιά μας συγκινείται από την αγάπη του Χριστού για εμάς τους αμαρτωλούς; Ας ρωτήσουμε με ειλικρίνεια τους εαυτούς μας..
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή .τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger