+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παιδιά, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουμε τα Λαζαράκια!

Τα Λαζαράκια είναι τα μικρά σταφιδόψωμα, που ζυμώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, και έχουν συνήθως "ανθρώπινο" σχήμα. Θυμάμαι τη θεία μου τη Λενιώ να τα φτιάχνει κάθε χρόνο το Πάσχα και να μας λέει όλο περηφάνια: -Παιδιά, ακούστε, εγώ είμαι από νησί, από μακρινό νησί από την Κω και εμείς στην Κω, παιδιά μου, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουμε τα Λαζαράκια, ελάτε να σας μάθω πώς. Έτσι έμαθα και εγώ να φτιάχνω τα λαζαράκια κάθε χρόνο, το Σάββατο του Λαζάρου και με αυτά τα σταφιδοψωμάκια σημαίνει η αρχή των προετοιμασιών του σπιτιού μου για το Πάσχα!
 
Συστατικά

Πηγή : Infokids

1 κιλό αλεύρι σκληρό ή 700 γρ. σκληρό και 300 γρ. μαλακό
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1+1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1 φακελάκι μαγιά
4 κ. γλυκού κανέλα
1 φλ. γάλα χλιαρό (ίσως λίγο ακόμα)
1 κ. γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό (για το προζύμι)
γαρύφαλλα ολόκληρα για μάτια
 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το προζύμι: Σε 1 φλ. χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε αλεύρι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και βάζουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από γύρω. Προσθέτου τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη απαλή!
Φτιάχνουμε λαζαράκια (ανθρωπάκια) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 190°c (πάνω κάτω) για 20' το πολύ.
Παραλλαγή: Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε καλαθάκια και να τα γεμίσουμε με κοπανισμένες σταφίδες, κανέλα και γαρίφαλα, να τα βουτήξουμε στο σουσάμι και αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Tips: Ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει (ανάλογα με το μέγεθός τους), μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (προσοχή να μην καούν)! Αφού φτιάξουμε τα Λαζαράκια και τους δώσουμε σχήμα ανθρώπου, βάζουμε τις σταφίδες για μάτια και στόμα. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό στο ζύμωμα προσθέτουμε γάλα και όχι νερό!
Recommended Post Slide Out For Blogger