Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Πήραμε μαζί μόνο τις ψυχές μας...

Φωτογραφία της Τρισεύγενη Καπράνου.
Τρισεύγενη Καπράνου
Η μνήμη,κάποιες φορές,όπου και να την αγγίξεις,πονεί,λέει ο μεγάλος μας νομπελίστας ποιητής,ο Γιώργος Σεφέρης..Ημέρα μνήμης ,της Ελλάδας του Πόντου,που υπέφερε και πόνεσε,από το φοβερό έγκλημα της γενοκτονίας των ετών 1916-1923.
Και η γενοκτονία είναι ίσως χειρότερη από τον πόλεμο,γιατί εξολοθρεύει ανθρώπους,όχι επειδή έκαναν αλλά επειδή ήταν κάτι.Ο ποντιακός ελληνισμός πριν τον βρει η συμφορά,μόνο καλά έκανε.Κόμισε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο,διαδίδοντάς τον με τη γλώσσα του,που μέσα της κρύβεται όλος ο Όμηρος και η αρχαία ελληνική γραμματεία. Εξέφρασε έντονα την πίστη του,έχτισε 3000 εκκλησίες και μοναστήρια,που δίδαξαν,διέσωσαν και διαφύλαξαν τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία.Ανέπτυξε τις τέχνες και τα γράμματα,μέχρι και τις θετικές επιστήμες στην περίφημη σχολή της Τραπεζούντας.


Και έπρεπε το σπουδαίο αυτό κομμάτι να εξολοθρευτεί γι΄αυτό που ήταν.Ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.Και έπρεπε ο εθνικός χαρακτήρας να αλλοιωθεί.Βέβαια από το 1461,από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας,γνώρισαν τους διωγμούς και τις σφαγές.Και το 1911 από τους Νεότουρκους παίρνεται η απόφαση της εξολόθρευσης.Άλλοι δέχτηκαν βασανιστήρια,άλλοι φονεύτηκαν από τους δήμιους στα βουνά.Γυναίκες υπέστησαν βιασμούς και εξευτελισμούς,παιδιά θανατώθηκαν.Άλλοι γυμνοί και ξυπόλητοι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.Μπροστά οδηγούσε η αρχόντισσα κυρά,η μάνα τους,η Παναγία Σουμελά! ΄"Έτρεχαν κυνηγημένοι από το τούρκικο μαχαίρι και τη φωτιά του πολέμου"αναφέρει χαρακτηριστικα η Διδώ Σωτηρίου..
Και σήμερα,τόσα χρόνια μετά,ανακαλούμε στη μνήμη το γεγονός αυτό.Και η μνήμη πονεί..Ιστορική μας ευθύνη λοιπόν, η μνήμη του ποντιακού ελληνισμού,η παράδοσή τους,οι αξίες τους και το μεγαλείο της ψυχής τους.
Recommended Post Slide Out For Blogger