Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Συγκλονίζει η μητέρα της κοπέλας που σώθηκε στο Χιούι




«Η Βασιλική μου ένιωθε την παρουσία της Παναγίας στο πλευρό της, σαν να της κρατούσε κάποια θεϊκή δύναμη το κάθισμα και μετά να την ακούμπησε στο βουνό μακριά από τα συντρίμια του ελικοπτέρου. Ευχαριστώ την Παναγία» είναι τα συνταρακτικά λόγια της στο protothema.gr

Κάποιοι το λένε τύχη, άλλοι μοίρα, όλοι όμως συμφωνούν πως η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μοναδική επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας στο Σαραντάπορο Ελασσόνας τον περασμένο Απρίλιο, σώθηκε από θαύμα.

Η μητέρα της Στέλλα, η οποία μιλά στο protothema.gr, πιστεύει ακραδάντα ότι την κόρη της έσωσε η Παναγία και λέει χαρακτηριστικά: «Η κόρη μου είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της και δοξάζω τη Παναγία, την Ακρωτηριανή που βοήθησε το παιδί μου να βγει αλώβητο από αυτή την αεροπορική τραγωδία».
Πηγη Πρώτο Θέμα


«Είναι θαύμα που η Βασιλική μου ζει και αναπνέει μετά από αυτό το συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Η κόρη μου στον ελεύθερο χρόνο της επισκεπτόταν τη Μονή της Παναγίας της Ακρωτηριανής στη Σέριφο, για να προσκυνήσει. Όση ώρα είχε τις αισθήσεις της μετά την πτώση του ελικοπτέρου, προσευχόταν στη Παναγία και η Παναγία η Ακρωτηριανή ήταν αυτή που την άκουσε και οδήγησε τους ανθρώπους της ΔΕΗ να φτάσουν στο σημείο και να βρουν το παιδί μου που ήταν αιμόφυρτο» συνεχίζει η κυρία Στέλλα.

Και καταλήγει: «Η Βασιλική μου ένιωθε την παρουσία της Παναγίας στο πλευρό της από τη στιγμή που έπεφτε το ελικόπτερο, σαν να της κρατούσε κάποια θεϊκή δύναμη το κάθισμα και μετά να την ακούμπησε στο βουνό μακριά από τα συντρίμια του ελικοπτέρου. Πραγματικά είναι ένα μεγάλο θαύμα που το παιδί μου είναι γερό και ευχαριστώ την Παναγία. Η Παναγία να μας φυλάει όλους και να μας χαρίζει δύναμη».

Η 26χρονη Βασιλική είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών. Είναι αρχιλοχίας ιπτάμενη μηχανικός και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καραβαγιόπουλο, επίσης Αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο. Η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα, αλλά μένει μόνιμα με τον σύζυγό της στο Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Ο πατέρας της Βασιλικής Πλεξίδα είχε μιλήσει από τη πρώτη στιγμή στο protothema.gr και είχε περιγράψει πως σώθηκε το παιδί του από την πτώση του ελικοπτέρου και τα πρώτα λόγια που τους είπε μόλις τους αντίκρισε στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κόρη μου. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να συνέλθει και να ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Μας είπε ότι μας αναζητούσε όταν έγινε το συμβάν, έλεγε τα ονόματά μας, το δικό μου και της γυναίκας μου. Μόλις μας είδε στο νοσοκομείο, μας φώναξε με τα ονόματά μας και κατάλαβα ότι δεν έχει πάθει καμία διάσειση. Κατάφερε και σώθηκε, επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο. Αυτό αποκολλήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και εκτινάχθηκε έξω» είχε πει στο protothema.gr ο πατέρας της Βασιλικής.

Η  πρώτη κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα 


«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και, όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμω με αφόρητους πόνους σε όλο το σώμα ‘’.

Πώς σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα 

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ήταν αυτοί που εντόπισαν ζωντανή τη Βασιλική Πλεξίδα κάτω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, καθώς είχαν δεχθεί κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για τυχόν διακοπές ρεύματος και αναζήτησαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή.

Φτάνοντας στο σημείο οι τεχνικοί, συγκλονισμένοι είδαν το μοιραίο ελικόπτερο και την 26χρονη,  αιμόφυρτη, να έχει τις αισθήσεις της και να παρακαλάει για βοήθεια.

«Ήταν αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ. Της δίναμε νερό και της σκουπίζαμε τα χείλη από το αίμα. Της μιλούσαμε για να της δώσουμε κουράγιο μέχρι να έρθουν να την πάρουν και αυτή προσπαθούσε να κρατήσει τις αισθήσεις της όσο μπορούσε»  είχαν πει λίγες ώρες μετά το συμβάν στο protothema.gr οι τεχνικοί της ΔΕΗ.
Recommended Post Slide Out For Blogger