Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ο Μάιος ... ο μήνας της Κωνσταντινούπολης.

Φωτογραφία της Τρισεύγενη Καπράνου.
Τρισεύγενη Καπράνου

Ο Μάιος μπορεί δίκαια να ονομαστεί ο μήνας της Κωνσταντινούπολης.Στις 11 θυμόμαστε τα εγκαίνιά της,στις 21 την μνήμη του Μ.Κων/νου & της αγίας μητρός του Ελένης,στις 7 του τιμίου σταυρού που φάνηκε στον ουρανό επί Κων/νου.Σαν σήμερα,,θυμόμαστε την άλωση της Κων/πολης το 1453.
Η Πόλις είχε αλωθεί καιρό πριν.Η πρώτη άλωση έγινε το 1204 από τους Φράγκους.Ήδη ο κορμός της βυζαντινής αυτοκρατορίας είχε διαβρωθεί.Τότε πολλά κειμήλια και άγια λείψανα μεταφέρθηκαν στην Ιταλία και ουσ...ιαστικά,τρόπον τινά,σώθηκαν,γιατί τίποτε όρθιο δεν θα είχαν αφήσει μετά οι Τούρκοι.Εκείνη τη μαύρη Τρίτη,στις 29 Μαίου 1453,λοιπόν,οι Τούρκοι,με τον Μωάμεθ Β΄τον Πορθητή,καβαλάρη και αρχηγό,ορμούν μέσα στο ναό.της αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια αγρυπνίας της μισοπεντηκοστής. Ο Μωάμεθ προκλητικός,προσευχήθηκε στον Αλλάχ «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», όπως αναφέρουν οι χρονικογράφοι της εποχής..Και αρχίζουν να σκοτώνουν.Δεν άφησαν λίθο πάνω στο λίθο.Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος νωρίτερα απέκρουσε με υπερηφάνεια τις προτάσεις συνθηκολόγησης του Μωάμεθ.
Το πρωί ολοληρώνεται η επίθεση.Κατά χιλιάδες οι στρατιώτες του Μωάμεθ,εφόρμησαν στη σχεδόν ανυπεράσπιστη πόλη και την κατέλαβαν μέσα σε λίγες ώρες.Αφού έσφαξαν τους υπερασπιστές της Πόλης, οι Οθωμανοί Τούρκοι προέβησαν σε εκτεταμένες λεηλασίες και αιχμαλωσίες.Ο κύκλος κλείνει.Η Πόλις (καμία άλλη δεν είχε ονομαστεί Πόλις,λόγω του πολιτεύματός της)περνά στα χέρια του οθωμανού δυνάστη..
Θυμόμαστε,λοιπόν,τη μέρα τούτη.Θυμόμαστε τον Κων/νο Παλαιολόγο και τον Ιωάννη Βατάτζη,το "μαρμαρωμένο βασιλιά"που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι.Και ελπίζουμε πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα΄ναι..Παρήγορη ελπίδα.Όχι μόνο δικά μας δεν έγιναν,αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε και αυτά που ήδη έχουμε.Ο Θεός βοηθός.
(Φωτό:είσοδος του Μωάμεθ Β στην Κωνσταντινούπολη πίνακας του Ζαν-Ζοζέφ Μπενζαμέν Κονστάντ, 19ος αιώνας)

Recommended Post Slide Out For Blogger