Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Χριστούγεννα στην Αρκτική.

Χριστούγεννα στην Αρκτική(ΦΩΤΟ)


 του Θωμά Αναστασιάδη

 Στην Χερσόνησο Κόλα στον Αρκτικό Ωκεανό, στη βορειοδυτική ακτή του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, βρίσκεται η νεοσύστατη Μητρόπολη "Βορείου Θαλάσσης και Ούμπας". 
Πηγή : Ενοριακή ζωή


Ιδρύθηκε πριν 2 χρόνια κατόπιν διχοτομήσεως της όμορης Επισκοπής Μουρμάνσκης. Η περιοχή αναφέρεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία ως η θρυλική χώρα “Υπερβορεία” και είναι 5 φορές μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο. Είναι η καρδιά της ρωσικής Αρκτικής στην Λευκή Θάλασσα και ο Χριστιανισμός μεταδόθηκε σε αυτά τα εδάφη τον XIII αιώνα, από τους Ρώσους «εποίκους» που ήρθαν από το Novgorod. 


Εδώ, στην πρωτεύουσα Severomorsk, γιορτάστηκαν στις 7-1-2016, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσική Εκκλησία, για δεύτερη χρονιά τα Χριστούγεννα. Έγινε αρχιερατική θ.λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου χοροστάτησε ο πρώην ναύαρχος που έγινε Δεσπότης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βορείου Θαλάσσης και Ούμπας κύριος Μητροφάνης, συμπαραστατούμενος από ιερείς, διακόνους και υποδιακόνους, ενώ έψαλε γυναικεία χορωδία.

Ο θεοφ/τος κ.Μητροφάνης κατάγεται από μεγάλη οικογένεια Στρατιωτικών.

Ο προπάππος του υπηρέτησε 12 χρόνια στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Ναυτικό, ο πατέρας του, βετεράνος του πολέμου του εικοστού αιώνα, υπηρέτησε στα υποβρύχια 50 χρόνια. Ένας άλλος προπάππος του, ήταν ο διευθυντής στο Παλάτι του Μεγάλου Δούκα Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς.


Ο ίδιος υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό επί 22 χρόνια και το 1997 αποστρατεύθηκε Ναύαρχος του Στόλου της Βόρειας θάλασσας. Συγγραφέας σειράς βιβλίων με τον γενικό τίτλο "Ορθόδοξοι ζηλωτές στην Κόλα του Βορρά», είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Ρωσίας από το 2010.


Στο κήρυγμά του προς το ευλαβέστατο ποίμνιό του, είπε μεταξύ άλλων: Φέτος γιορτάζουμε για δεύτερη φορά την Γέννηση κατά σάρκα του Κυρίου μας Ιησού, στην βόρεια γη μας, που είναι ποτισμένη με το αίμα μαρτύρων της πίστεως, όπως είναι οι θαυματουργοί Άγ.Τρύφωνας της Pechenga και Άγ.Βαρλαάμ του Keret. Να θυμηθούμε τι έγινε πριν δύο χιλιάδες χρόνια στην Βηθλεέμ και τι σχέση έχει με εμάς στη σύγχρονη ζωή μας. Ας χαρούμε και πάλι το φαινόμενο της ακαταμάχητης δύναμης που έφερε στη ζωή μας ο Χριστός, γιατί "Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας;» (Ρωμ. 8,31).


Καταλήγοντας ευλόγησε τους πιστούς και τους ευχήθηκε πνευματική και σωματική δύναμη για την υλοποίηση των πρωτοφανών προκλήσεων που θέτει η πατρίδα μας πριν από την παρούσα στιγμή, ευλογημένο το νέο έτος και ισχυρή πνευματική δύναμη της Ρωσίας, για να εργαστούν για τις εκτάσεις της Αρκτικής μας και την δόξα της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού.
 
  oho
 
 
 

 
 
 
 
Recommended Post Slide Out For Blogger