Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Συγκίνηση και περηφάνια στην παραλαβή των οστών των Ελλήνων Αγνοουμένων

Συγκίνηση και περηφάνια στην παραλαβή των οστών των Ελλήνων Αγνοουμένων
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αλλά και εθνικής περηφάνιας, συγγενείς Ελλήνων αγνοουμένων παρέλαβαν το πρωί τα οστά επτά ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή και τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.
Τα λείψανα τους εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της ∆ιερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).
 Η τύχη των μισών και πλέον Ελλήνων αγνοουμένων δεν έχει μέχρι τώρα διακριβωθεί, δήλωσε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλπουρτζή, η οποία συνοδεύει την ομάδα των συγγενών.
 
Τα οστά που παραδόθηκαν σήμερα ανήκουν στον Συνταγματάρχη Σωτήριο Σταύρου, τους στρατιώτες Δημήτριο Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, τον έφεδρο Ανθυπασπιστή καταδρομέα Νικόλαο Καβροχωριανό, και τους έφεδρους Ανθυπασπιστές Θεοφάνη Λουκάκη και Νικόλαο Τσαγκιρόπουλο. Οι τρεις πρώτοι ανήκαν στον κατάλογο των αγνοουμένων της ΔΕΑ και οι άλλοι τρεις στον κατάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας των Ελλαδιτών πεσόντων κατά την εισβολή.
 
α8
 
 Πηγή : Ρεπόρτερ
α7
 
 
α6
 
 
α5
 
 
α4
 
 
α3
 
 
α2
 
α1

 
Recommended Post Slide Out For Blogger