+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο Μουσουλμάνος δάσκαλος που προστάτευσε Χριστιανούς

   
keniatis
Γραφείο ειδήσεων ROMFEA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε σε Νοσοκομείο του Ναϊρόμπι ο Μουσουλμάνος δάσκαλος Σαλάχ Φάραχ από την Κένυα.
Ο Κενυάτης δάσκαλος τον Δεκέμβριο ταξίδευε προς μια περιοχή της Κένυας, όταν το λεωφορείο που επέβαινε δέχθηκε επίθεση από την ομάδα Αλ Σαμπάμπ.
Η φανατικοί της Αλ Σαμπάμπ ζήτησαν από τους Μουσουλμάνους να χωριστούν από τους Χριστιανούς, αλλά κάποιοι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν μεταξύ των οποίων και ο Σαλάχ.
Αμέσως οι φανατικοί άνοιξαν πυρ κατά των Χριστιανών, με τον Σαλάχ να μπαίνει μπροστά ως ασπίδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις σφαίρες.
Λίγο πριν πεθάνει ο Σαλάχ μιλώντας στο BBC είχε δηλώσει: "Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν μαζί ειρηνικά ανεξαρτήτως θρησκείας."
"Είμαστε αδέλφια άσχετα αν έχουμε διαφορετική θρησκεία, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε ειρηνικά" είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες ο ήρωας Σαλάχ.
Ο αδελφός του Κενυάτη δάσκαλου εξέφρασε την ελπίδα πως ο θάνατος του Σαλάχ, θα συμβάλει στη δημιουργία της θρησκευτικές αρμονίας στην Κένυα
Recommended Post Slide Out For Blogger