Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σύνδεσμος Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος".Ένα σπίτι του Χριστού για νέους και παιδιά.

.
Ποιοι είμαστε..
Καρπός της ποιμαντικής αγωνίας αλλά και της φιλανθρωπικής  και ιεραποστολικής δραστηριότητος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής είναι το Οικοτροφείο μας για μικρά παιδιά και φοιτητές, που λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια στην περιοχή του Παγκρατίου στην οδό Πυργοτέλους 3α.

Το ξεκίνημα- η πορεία

 Ο ιδρυτής του Συνδέσμου Αγάπης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος, με την βοήθεια ,παρουσία και θυσιαστική προσφορά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου δημιούργησαν ένα καταφύγιο αγάπης και στοργής για παιδιά που προέρχονταν από φτωχιές και άπορες οικογένειες .Η πρώτη προσπάθεια έγινε με τη βοήθεια και την παρουσία εθελοντών και κυρίως εθελοντριών κυριών που συστρατεύθηκαν σε ένα μαραθώνιο αγάπης και προσφοράς στο πληγωμένο παιδί εδώ και 45 χρόνια.




Από το Ίδρυμά μας έχουν περάσει πάνω από 700 παιδιά που σήμερα είναι κληρικοί ,επιστήμονες και οικογενειάρχες. Για όσους διακονούν στο χώρο αυτό το γεγονός αυτό αποτελεί πραγματική παρηγορία και πηγή δύναμης για να συνεχίσουν.
Τα δεδομένα της σημερινής εποχής με την συνεχώς επιδεινούμενη κρίση στην πατρίδα μας έχουν αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά τη δραστηριότητα και τη διακονία μας. Ήδη τα τελευταία χρόνια παιδιά και φοιτητές από την Ελλάδα, μένουν στο Οικοτροφείο μας, και τους δίνεται η  δυνατότητα να τελειώσουν τη σχολή τους. Παράλληλα και φοιτητές από χώρες του εξωτερικού  που βρίσκονται στην πατρίδα μας απεσταλμένοι από επισκόπους και Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού ,για να να σπουδάσουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και να γυρίσουν στις δικές τους πατρίδες.
Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται όχι μόνο στην προσφορά των απαραίτητων για τη ζωή και τη γνώση εφοδίων, (φαγητό, ιματισμό ,και φιλοξενία), αλλά κυρίως στην προσφορά πνευματικής βοήθειας για την περαιτέρω πορεία της ζωής τους.Αυτό γίνεται με την έντονη λατρευτική ζωή του Συνδέσμου μας και την ουσιαστική συμπαράσταση στις ανάγκες αυτών των παιδιών.
Η εργασία στον Σύνδεσμό μας γίνεται σε εθελοντική βάση.Οι κυρίες που έρχονται  και διακονούν,έχουν οργανωθεί σε δύο ομάδες .Η μία που σιδερώνει και επισκευάζει τα ρούχα των παιδιών και η δεύτερη μοιρασμένη σε δυάδες που μαγειρεύει καθημερινά στο Ίδρυμά μας.Η προσφορά αυτή, όπως άλλωστε όλοι το γνωρίζουμε επιδρά ευεργετικά  στις ψυχές και τις ζωές των ανθρώπων που προσφέρουν.
Η δραστηριότητά μας σήμερα.
Παράλληλα με τη φιλανθρωπική διακονία μας   δεν λησμονούμε πως η τέλεση των ιερών ακολουθιών και μάλιστα της Θείας Λειτουργίας δίνει νόημα στην διακονία και την προσφορά. Για μας κάθε προσφορά γίνεται στον Χριστό και στο όνομα του Χριστού.
Κάθε Κυριακή  λοιπόν τελείται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στις 6.30π.μ. η ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία.
 Κάθε Δευτέρα στα 5.30μ.μ τελείται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία και αμέσως μετά πραγματοποιείται κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής κυριών.
Κάθε Πέμπτη τελείται στις 6.45μ.μ. η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά πραγματοποιείται εσπερινή ομιλία.
Παράλληλα τελείται μία φορά το μήνα Ιερά Αγρυπνία ,άλλες Ιερές ακολουθίες και πραγματοποιούνται εόρτια αφιερώματα με ομιλίες και προβολές σε Εκκλησιαστικές εορτές και Εθνικές επετείους.
Ακόμη πραγματοποιούνται προσκυνηματικές εξορμήσεις με σκοπό την πνευματική τόνωση των μελών του Συνδέσμου μας και την μεταξύ τους ενότητα.

Πως μπορώ να βοηθήσω;
Ο Σύνδεσμός μας συντηρείται από τις εισφορές και τις δωρεές μελών και φίλων μας. Η οικονομική κρίση που αφορά όλους αφορά και τον Σύνδεσμό μας. Για το λόγο αυτό κάνουμε  έκκληση στην αγάπη και την φιλοτιμία σας. Κάθε συνδρομή από την μικρότερη, είναι πάντα ευλογημένη και ευπρόσδεκτη.
Ταυτόχρονα η προσφορά σας μπορεί να γίνεται σε είδη τροφίμων και ειδών καθαριότητος.
Προσφορές γίνονται δεκτές σε
Μακαρόνια -Ρύζι-Κριθαράκι, Μακαρόνια και παντός είδους ζυμαρικά-πελτέ-Όσπρια (φακή,φασόλια,ρεβύθια)-Ζάχαρη –γάλα- Καφέ –Κακάο.-Χαρτοπετσέτες-Χαρτιά υγείας
Είδη καθαριότητος –
Απορρυπαντικά πλυντηρίου,- και πατωμάτων ,
Χλ
ωρίνη -Καθαριστικά τζαμιών, πιάτων.
Σταθμός παραλαβής τροφίμων και ειδών καθαριότητος
«Σύνδεσμος Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος»
Πυργοτέλους 3α –Παγκράτι            
210 7018021 υπεύθυνη δ. Κωνσταντίνα Τζαναβάρα

Ευχαριστούμε για την προσφορά και πάνω απ όλα  για την αγάπη σας.
Recommended Post Slide Out For Blogger