Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η συγχώρεση κάνει καλό στην καρδιά!


Η συγχώρεση κάνει καλό στην καρδιά!Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που «δίνουν τόπο στην οργή», συγχωρούν και ξεχνάνε ότι πληγώθηκαν από κάποιον συνάνθρωπό τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση και κατ’ επέκταση προστατεύουν περισσότερο την καρδιά τους.
Μια σοφή ρήση λέει ότι «τα λάθη είναι ανθρώπινα, και η συγχώρεση του Θεού»! Όμως, αυτοί που συγχωρούν εν ζωή ενισχύουν και με το παραπάνω την καλή υγεία τους, αποφεύγοντας εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιοπάθειες.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Δρ Britta Larsen ζήτησε από 200 εθελοντές να σκεφτούν για μια στιγμή την περίπτωση που κάποιος φιλος ή γνωστός τους τούς είχε προσβάλει.
Επιπλέον, ζήτησαν από τους μισούς να λειτουργήσουν με οργή, ενώ ενθάρρυναν τους άλλους να είναι πιο επιεικείς. Η «θυμωμένη» ομάδα είχε μεγαλύτερη αύξηση στην αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσους επέδειξαν «συγχωρητική» διάθεση.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Biobehavioural Medicines, αποδεικνύοντας στην ουσία ότι οι οξύθυμοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά, αφού η αύξηση στην πίεση του αίματος είναι αθροιστικά επιβλαβής. Δώστε τόπο στην οργή, λοιπόν!  

Πηγή:    periergaa.blogspot
Recommended Post Slide Out For Blogger