+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πρόγραμμα Ακολουθιών και δραστηριοτήτων Μεγάλης Εβδομάδος 2017

  
 Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής
Σάββατο  8  Απριλίου ( Ανάστασις του Λαζάρου ) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
4.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού της Κυριακή των Βαίων ( Αμέσως μετά θα ετοιμάσουμε στο Αρχονταρίκι τα βάγια που θα μοιράσουμε στην εκκλησία  μας την επόμενη ημέρα)
Κυριακή  9  Απριλίου ( των Βαϊων) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα μοιραστούν  τα βάγια .Αμέσως μετά στο πνευματικό κέντρο της Μονής θα παρουσιασθεί  ένα κατανυκτικό  οδοιπορικό με τίτλο :Που πηγαίνεις παιδί μου; Λόγος και μέλος στο Πάθος του Κυρίου και το θρήνο της Παναγίας,με συνοδοιπόρο το κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού «Στο Πάθος του Κυρίου και στο Θρήνο της Παναγίας».Τα κείμενα του Αγίου Ρωμανού διαβάζει ο Κωνσταντίνος Λαμπίδης .Τα μελωδήματα αντλημένα από τη Βυζαντινή,δημοτική και ποιητική μας παράδοση θα ψάλλει και θα αποδώσει η Γιάννα Δούμα. Πιάνο: η Παρασκευή Σδούγκου .Βιολί : Στέλιος, Ελένη καί Μαρία Σδούγκου
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί  επίκαιρη ομιλία με θέμα : «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα- Από το Πάθος στην Ανάσταση».
Μεγάλη Δευτέρα  10  Απριλίου  (Ιωσήφ του Παγκάλου)7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Αόρατος πόλεμος»
Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου (Των Δέκα Παρθένων) 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί επίκαιρη ομιλία.με θέμα :  «Από τη ζωή του Ιωσήφ του Παγκάλου»
Μεγάλη Τετάρτη  12 Απριλίου (της αλειψάσης τον Κύριον)7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
5.00μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί η προβολή της ταινίας: « Ένα μεγάλο θαύμα»
Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου (Μυστικού Δείπνου) 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
6.30μ.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών . Αμέσως μετά το τέλος της ακολουθίας ,θα στολίσουμε τον επιτάφιο του Κυρίου μας ,στο αρχονταρίκι  της Ιεράς Μονής
Μεγάλη Παρασκευή  14  Απριλίου (Άγια Πάθη ) 8.00π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και Ακολουθία του εσπερινού της Αποκαθηλώσεως
7.00μ.μ. Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και περιφορά του επιταφίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής
Σάββατο 15  Απριλίου (Μέγα Σάββατο )8.00π.μ.Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.Η Ακολουθία θα τελεστεί στο Ιερό Κουβούκλιο του επιταφίου.
11.00μ.μ. Ακολουθία της Ιεράς Παννυχίδος ,Ανάστασις και Θεία Λειτουργία του Πάσχα.
Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου  6.00μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης
Δευτέρα του Πάσχα  17 Απριλίου 7.30π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
Recommended Post Slide Out For Blogger