Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Τελευταία παράσταση της « Όμορφης μέρας ».

Την Κυριακή 26 Μαρτίου οι εθελοντές της ομάδος «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσίασαν για μία ακόμη φορά τη θεατρική παράσταση « η πιο όμορφη μέρα» στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως με σκοπό να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού.Πολύς κόσμος ήρθε να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση που αποτελεί ένα αντίδοτο στην εθνική μας λησμονιά.Πέρα όμως από αυτό ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού και ειδικώτερα του συσσιτίου που καθημερινά μοιράζει φαγητό σε ενδείς και αναγκαιμένους της πόλης.

Ωστόσο για μας η παράσταση αυτή είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιά και .ήταν η τελευταία παράσταση της "ομορφης μέρας" αφού ολοκληρώυθηκε η πορεία μίας σημαντικής διαδρομής  που ένωσε την αγάπη και την προσφορά ανθρώπων ,αποτέλεσε ένα σημαντικό μάθημα ιστορίας ,μια και ο αγώνας της ΕΟΚΑ έχει αγνοηθεί και τέλος ενισχύθηκαν πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες ενοριών και συλλόγων ,αλλά και η φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και αφρική.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που ενσάρκωσαν τους ρόλους αλλά και τους εκατοντάδες θεατές που με συγκίνηση το παρακολούθησαν .Ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει όλους.Κι αν εκείνος θέλει συνεχίζουμε....Καλό και ευλογημένο Πάσχα.Recommended Post Slide Out For Blogger