+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πεθαίνεις, παιδί μου, Μόνος.....



Πηγαίνεις, Παιδί μου, σὲ ἄδικο φόνο
καὶ κανεὶς δὲν Σὲ πονεῖ. Ὁ Πέτρος δὲν ἔρχεται μαζί Σου,
ποὺ Σοῦ εἶπε:
«Ποτὲ δὲν Σ᾿ ἀρνοῦμαι κι ἂν χρειαστῇ νὰ πεθάνω».;
Σ᾿ ἄφησε ὁ Θωμᾶς ποὺ σου είπε: «Ἂς πεθάνουμε ὅλοι μαζί Του».
Καὶ οἱ ἄλλοι ἀκόμα, οἱ φίλοι καὶ γνωστοὶ
τώρα ποῦ βρίσκονται;


Κανένας ἀπ᾿ ὅλους μα Ἕνας γιὰ ὅλους.
Πεθαίνεις, παιδί μου, Μόνος, μιᾶς καὶ ὅλους τοὺς ἔσωσες,
μιᾶς καὶ φέρθηκες ὄμορφα σ᾿ ὅλους,
Σὺ ὁ Υἱὸς καὶ Θεός μου».
( απόσπασμα από το κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού στο Πάθος του Κυρίου και το θρήνο της Παναγίας) 
το κείμενο του Αγίου Ρωμανού θα παρουσιασθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.
Λίγα λόγια για την εκδήλωσή μας:

 Που πηγαίνεις παιδί μου;

Λόγος και μέλος στο Πάθος του Κυρίου και το θρήνο της Παναγίας 

Την Κυριακή των Βαϊων 9 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στις 10.15π.μ. και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ,θα πραγματοποιηθεί ένα κατανυκτικό και μουσικό οδοιπορικό από τα Πάθη ως την Ανάσταση του Χριστού ,με συνοδοιπόρο το κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού «Στο Πάθος του Κυρίου και το Θρήνο της Παναγίας».

Τα κείμενα του Αγίου Ρωμανού διαβάζει ο Κωνσταντίνος Λαμπίδης. Τα μελωδήματα αντλημένα από τη Βυζαντινή,δημοτική και ποιητική μας παράδοση θα ψάλλει και θα αποδώσει η Γιάννα Δούμα. Πιάνο: η Παρασκευή Σδούγκου Βιολί : Στέλιος,Ελένη καί Μαρία Σδούγκου.
Σας περιμένουμε  .Καλό και ευλογημένο Πάσχα.
Recommended Post Slide Out For Blogger