Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα

7η Αποστολή στην Ουγκάντα-από χώμα και όνειρα
Ιούλιος Αύγουστος 2018.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Που πηγαίνεις παιδί μου ; Από τον πόνο στην ελπίδα.


Με ιδιαίτερη επιτυχία και την πρωτοφανή συμμετοχή πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση με τίτλο Που πηγαίνεις παιδί μου; Λόγος και μέλος στο Πάθος του Κυρίου και το θρήνο της Παναγίας Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαϊων 9 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στις 10.15π.μ.  μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας .
Ήταν πραγματικά ένα κατανυκτικό και μουσικό οδοιπορικό από τα Πάθη ως την Ανάσταση του Χριστού ,με συνοδοιπόρο το κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού «Στο Πάθος του Κυρίου και στο Θρήνο της Παναγίας».Τα κείμενα του Αγίου Ρωμανού διάβασε ο Κωνσταντίνος Λαμπίδης. Τα μελωδήματα αντλημένα από τη Βυζαντινή,δημοτική και ποιητική μας παράδοση έψαλλε και απέδωσε η Γιάννα Δούμα. Στο πιάνο: η Παρασκευή Σδούγκου ,ενώ μουσικά τη συνόδευσαν ο Στέλιος ,η  Ελένη καί Μαρία Σδούγκου.


Η εκδήλωσή  μας είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Μεγάλη εβδομάδα μέσα από τη λειτουργική  και δημοτική παράδοση της πατρίδας μας  .To πλήθος κόσμου  που παρευρέθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. .Ευχαριστούμε «από καρδιάς «όλους που παρακολούθησαν την εκδήλωσή μας .Για τη δημιουργία της παράστασης ευχαριστούμε:τη Βίκυ Γεωργίου και Παναγιώτη και Μαρία Φουτούγιου..Καλό και ευλογημένο Πάσχα..

Recommended Post Slide Out For Blogger