Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Τα μεγάλα θαύματα είναι τα μικρά. Μα πες μου αλήθεια .Δεν είναι φορές που και να θέλει  ο άνθρωπος ,δεν μπορεί.Δεν υπάρχουν θεριά με τα οποία δεν μπορεί να τα βάλει ο άνθρωπος;Δεν υπάρχουν δρόμοι που είναι μακρινοί κι εσύ είσαι μικρός και λίγος να τους διαβείς;

π.Εφραίμ Παναούση
Πόσες φορές δεν ακούμε για θαύματα.Κλασικές φράσεις.
-Που να γίνουν τώρα θαύματα;Όχι πως δεν γίνονται.Αλλά να... σκέφτομαι, η πίστη μας είναι που στέρεψε, και δεν λέει να το ξυπνήσει το θαύμα.Η πίστη μας που όταν συναντηθεί με τη δύναμη του θεού τότε γίνονται μεγάλα θαύματα ,τόσο μεγάλα που δεν λένε να σου ησυχάσουν την ψυχή σου.
Ακούς πολλές φορές .Το θαύμα είναι του μυαλού παιχνίδι.Ο άνθρωπος όταν θέλει όλα τα μπορεί.Ποιος Θεός θα ασχοληθεί μαζί σου.

Μα πες μου αλήθεια .Δεν είναι φορές που και να θέλει  ο άνθρωπος ..δεν μπορεί;Δεν υπάρχουν θεριά με τα οποία δεν μπορεί να τα βάλει ο άνθρωπος;Δεν υπάρχουν δρόμοι που είναι μακρινοί κι εσύ είσαι μικρός και λίγος να τους διαβείς;
Λοιπόν σου λέω γίνονται θαύματα .Και μεγάλα!! Θα σου το μαρτυρήσουν ψυχούλες καθαρές που όχι μόνο τα έζησαν αλλά και τα θυμούνται.Γιατί και να με συγωράς,το θέμα μας είναι πως τα ξεχνάμε γρήγορα.Τα ζούμε όλοι μας ,τα βιώνουμε παντού,μα κάτι γίνεται και ξεχνάει ο άνθρωπος και μετά θεωρεί πως ο Θεός ακόμα του χρωστά κι άλλα.
Μεγάλα θαύματα που λες.Και ζωής και καθημερινότητας και υγείας.
Μα είναι και άλλα θαύματα .Που δεν φαίνονται με μάτι γυμνό μα με της καρδιάς τη θέα.Είναι θαύματα που περνούν από μπροστά σου σαν αστραπή και πέρασμα αέρινο.Αυτά που γίνονται στης καρδιάς το θυσιαστήριο .
Αυτά δεν τα βλέπει ο πολύς ο κόσμος.Μα φαίνονται στο βάθος του χρόνου όταν κατακάτσεει η σκόνη και έρχονται οι αλήθειες στη πρώτη θέση
Θαύματα στη ζωή ,στην καρδιά,στο μυαλό.Λοιπόν για αυτά τα θαύματα δεν θα πουν πολλοί.Και ούτε θόρυβος θα γίνει.Μα ο Θεός ξέρει.
Θα φανούν στις αλλαγμένες ζωές,στο καινούργιο μέτρημα των σημαντικών της ζωής,στη ζωή στο Φως ,στο λαμπερό πρόσωπο.
Τα θαύματα που κάνει ο Χριστός σιωπηλά και που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.
Βλέπεις μπορείς να κάνεις σε ένα δωμάτιο συσκότηση τεχνητή και να νομίζεις ότι δεν έχει ξημερώσει.
Μα ο Ήλιος έχει φανεί.Σε έχει ξεγελάσει από ώρα.!!
Π.Εφραίμ

Recommended Post Slide Out For Blogger