Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

π. Αθηναγόρας στο 1ο Πανελλήνιο Κατασκηνωτικό Συνέδριο.

Ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, είναι ο ιερέας που πολλοί γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση καθώς είναι εκείνος που εμψυχώνει τον Αλέξανδρο, το τσιγκανάκι του Δενδροπόταμου, σε ένα μουσικό Διαγωνισμό. Ένας ζεστός άνθρωπος που συνεχώς χαμογελά, εμπιστεύεται όλη του την διακονία του στον Θεό, και ζει μικρά θαύματα μέσα από την διακονία του με τους αδελφούς μας Ρομά.
Βρέθηκε στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, και με λόγο εγκάρδιο, λόγο αγάπης μίλησε στους συνέδρους για την αγωνία και τις δράσεις της Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, για τους παραγκωνισμένους αδελφούς Ρομά, και τους εθισμένους νέους, στην περιοχή Δενδροποτάμου, Θεσσαλονίκης.

Το «1ο Πανελλήνιο Κατασκηνωτικό Συνέδριο» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους χώρους της κατασκήνωσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, της ενορίας του Αγία Αθανασίου Εύοσμου, «Ευλογημένο Καταφύγιο – Άξιον Εστί», στη Μακρυνίτσα Σερρών, από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017.
Ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, είναι ιδρυτής του «Κέντρου προστασίας ανηλίκων ROM» και του «Κέντρου υποδοχής εθισμένων νέων» στο «Φάρο του Κόσμου» (http://www.farostoukosmou.gr/), του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Νομίζω αν ακούσουμε όλοι μας με προσοχή θα καταλάβουμε σε πόσα ακόμα υπολειπόμεστε. Και όσοι είμαστε κληρικοί και αναρωτιόμαστε πολλές φορές για το τι χρειάζεται να κάνουμε στην εποχή μας, νομίζω ότι δεν έχουμε δικαιολόγίες. 
π. Πολύκαρπος Μπόγρης
Recommended Post Slide Out For Blogger