Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Μικρός απολογισμός δράσης 2016-2017 φιλανθρωπικής ομάδας «από καρδιάς»Στο κέντρο κράτησης νέων Αυλώνα 
 Ξεκινήσαμε δειλά...
...με την ομάδα "από καρδιάς", μία ομάδα εθελοντών από την Ιερά Μονή Πναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, με τη συνεργασία της Διευθύντριας του καταστήματος κ.Γέρου και της υπεύθυνης  της Κοινωνικής υπηρεσίας του ΕΚΝΑ κ.Μαρούσας Απειρανθίτου  και προσπαθήσαμε να σταθούμε κοντά σε αυτά τα παιδιά ανοίγοντας ένα  μικρό ( τόσο δα)παράθυρο ελπίδας στη ζωή τους  .
Η επαφή μας με αυτά τα παιδιά που παραμένουν παιδιά ,ακόμα κι αν είναι λασπωμένα,ήταν για μας εμπειρία μεγάλη.Προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε χωρίς να τους κρίνουμε .Σποπός μας ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία ευκαιρία αγάπης  και αυτό για μας ήταν το σημαντικό.

Δημιουργώντας μία ομάδα από  συνεργάτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ,φτιάξαμε ένα μικρό ευέλικτο σχήμα  που αποτελείται κάθε φορά από πέντε πρόσωπα (που έρχονται από την μεγαλύτερη δεξαμενή των είκοσι εθελοντών που ανήκουν στην ομάδα «από καρδιάς ,» του τμήματος του ΕΚΝΑ).Με αυτή τη πενταμελή ομάδα επισκεπτόμαστε το κατάστημα, κάθε Δευτέρα  από τις 10.00π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι.
Πως θα το κάναμε αυτό ;
Δημιουργώντας πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών που βρίσκονται στο ΕΚΝΑ αλλά και δίνοντάς τους εμπράκτως να καταλάβουν την ευλογία του κόπου και την αναγνώρισή τους.
Με αφορμή δύο εορταστικούς πυρήνες  ( τα Χριστούγεννα και το Πάσχα )ετοιμάσαμε μικρές κατασκευές που φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά στη δραστηριότητα της Δευτέρας.
Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές διετέθησαν σε παζάρι που έγινε στο κατάστημα στη διάρκεια Χριστουγεννιάτικης σχολικής εορτής ενώ οι πασχαλινές κατασκευές (κυρίως οι λαμπάδες) διετέθησαν στο κατάστημα του ΕΚΝΑ και στο Καφέ Μύρτιλλο σε ειδικό παζάρι για αυτά τα παιδιά.
Δύο ακόμα δράσεις μας
Στον ευρύτερο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας εντάσονται δύο ακόμα εκδηλώσεις.
Η πρώτη όταν ολόκληρη η ομάδα «από καρδιάς» και φίλοι μας ήρθαν τις ημέρες των εορτών μέσα στη φυλακή και τραγούδησαν τα κάλαντα μέσα στους χώρους του καταστήματος,μοιράζοντας γλυκίσματα και αγάπη.
Ακόμη την Μεγάλη Τετάρτη η ομάδα κουκλοθέατρου της ομάδος "από καρδιάς" έδωσε μία παράσταση για κάποια παιδιά κρατουμένους που την παρακολούθησαν μαζί με τα δικά τους παιδιά και την οικογένειά τους.Πασχαλινές λαμπάδες και μικρά δώρα στα παιδιά έδωσαν στην εκδήλωση χρώμα και άρωμα πασχαλινό.
Μας έκανε εντύπωση η δημιουργικότητα και η φαντασία που νιώσαμε να ελευθερώνεται.Τέλος διακρίναμε συνεγασία και δυνατότητα υπευθυνότητας και πειθαρχίας μέσα από κοινές δράσεις.
Ευχαριστίες
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όσους εργάστηκαν γι αυτή τη δυνατότητα που μας δόθηκε ,κυρίως τους εθελοντές της ομάδος αλλά και τους υπευθύνους του καταστήματος για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους, και  υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε στο ξεκίνημα της νέας  χρονιάς, ενεργοποιώντας την εμπειρία που αποκτήσαμε, να δημιουργήσουμε νέους τρόπους δημιουργίας,δράσης και προσφοράς.
Προσευχόμαστε η δραστηριότητά μας να συνεχισθεί, με σκοπό πρωτίστως τη παροχή αγάπης και βοήθειας στα παιδιά και προσφοράς αγάπης και από τα παιδιά σε όλους μας.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Η ομάδα «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής
Recommended Post Slide Out For Blogger