Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μικρός απολογισμός δράσης 2016-2017 φιλανθρωπικής ομάδας «από καρδιάς»



Στο κέντρο κράτησης νέων Αυλώνα 
 Ξεκινήσαμε δειλά...
...με την ομάδα "από καρδιάς", μία ομάδα εθελοντών από την Ιερά Μονή Πναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, με τη συνεργασία της Διευθύντριας του καταστήματος κ.Γέρου και της υπεύθυνης  της Κοινωνικής υπηρεσίας του ΕΚΝΑ κ.Μαρούσας Απειρανθίτου  και προσπαθήσαμε να σταθούμε κοντά σε αυτά τα παιδιά ανοίγοντας ένα  μικρό ( τόσο δα)παράθυρο ελπίδας στη ζωή τους  .
Η επαφή μας με αυτά τα παιδιά που παραμένουν παιδιά ,ακόμα κι αν είναι λασπωμένα,ήταν για μας εμπειρία μεγάλη.Προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε χωρίς να τους κρίνουμε .Σποπός μας ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε μία ευκαιρία αγάπης  και αυτό για μας ήταν το σημαντικό.

Δημιουργώντας μία ομάδα από  συνεργάτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ,φτιάξαμε ένα μικρό ευέλικτο σχήμα  που αποτελείται κάθε φορά από πέντε πρόσωπα (που έρχονται από την μεγαλύτερη δεξαμενή των είκοσι εθελοντών που ανήκουν στην ομάδα «από καρδιάς ,» του τμήματος του ΕΚΝΑ).Με αυτή τη πενταμελή ομάδα επισκεπτόμαστε το κατάστημα, κάθε Δευτέρα  από τις 10.00π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι.
Πως θα το κάναμε αυτό ;
Δημιουργώντας πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών που βρίσκονται στο ΕΚΝΑ αλλά και δίνοντάς τους εμπράκτως να καταλάβουν την ευλογία του κόπου και την αναγνώρισή τους.
Με αφορμή δύο εορταστικούς πυρήνες  ( τα Χριστούγεννα και το Πάσχα )ετοιμάσαμε μικρές κατασκευές που φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά στη δραστηριότητα της Δευτέρας.
Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές διετέθησαν σε παζάρι που έγινε στο κατάστημα στη διάρκεια Χριστουγεννιάτικης σχολικής εορτής ενώ οι πασχαλινές κατασκευές (κυρίως οι λαμπάδες) διετέθησαν στο κατάστημα του ΕΚΝΑ και στο Καφέ Μύρτιλλο σε ειδικό παζάρι για αυτά τα παιδιά.
Δύο ακόμα δράσεις μας
Στον ευρύτερο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας εντάσονται δύο ακόμα εκδηλώσεις.
Η πρώτη όταν ολόκληρη η ομάδα «από καρδιάς» και φίλοι μας ήρθαν τις ημέρες των εορτών μέσα στη φυλακή και τραγούδησαν τα κάλαντα μέσα στους χώρους του καταστήματος,μοιράζοντας γλυκίσματα και αγάπη.
Ακόμη την Μεγάλη Τετάρτη η ομάδα κουκλοθέατρου της ομάδος "από καρδιάς" έδωσε μία παράσταση για κάποια παιδιά κρατουμένους που την παρακολούθησαν μαζί με τα δικά τους παιδιά και την οικογένειά τους.Πασχαλινές λαμπάδες και μικρά δώρα στα παιδιά έδωσαν στην εκδήλωση χρώμα και άρωμα πασχαλινό.
Μας έκανε εντύπωση η δημιουργικότητα και η φαντασία που νιώσαμε να ελευθερώνεται.Τέλος διακρίναμε συνεγασία και δυνατότητα υπευθυνότητας και πειθαρχίας μέσα από κοινές δράσεις.
Ευχαριστίες
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όσους εργάστηκαν γι αυτή τη δυνατότητα που μας δόθηκε ,κυρίως τους εθελοντές της ομάδος αλλά και τους υπευθύνους του καταστήματος για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους, και  υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε στο ξεκίνημα της νέας  χρονιάς, ενεργοποιώντας την εμπειρία που αποκτήσαμε, να δημιουργήσουμε νέους τρόπους δημιουργίας,δράσης και προσφοράς.
Προσευχόμαστε η δραστηριότητά μας να συνεχισθεί, με σκοπό πρωτίστως τη παροχή αγάπης και βοήθειας στα παιδιά και προσφοράς αγάπης και από τα παιδιά σε όλους μας.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Η ομάδα «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής
Recommended Post Slide Out For Blogger