+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....




της Αγγελικής Δασούλα *
Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....για όλα αυτά που μου έμαθες χωρίς λόγια, με     εικόνες, χρώματα, βλέματα, χαμόγελα.
          Την προσφορά, την απλότητα, την ζεστασιά της φιλοξενίας στο σπίτι του π. Γεωργίου. Ο ρόλος του προστατευτικού πατέρα για πολλά παιδιά, για πολλούς ανθρώπους, η διακριτική του παρουσία, ταπεινός εργάτης του θείου λόγου με τη ζωή του. Πατέρα σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

          Η εικόνα ενός παιδιού χωρίς παπούτσια, με ένα ρούχο θαρρώ σχισμένο, αλήθεια  ποιός το πρόσεξε περισσότερο από το τεράστιο χαμόγελό σου; Δεν έχεις τίποτα μόνο  την χαρά της ζωής. Το ένοιωσα. Μικρό ξυπολιτάκι σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
          Φορντ Πόρταλ. Ένα σχολείο με περισσότερα από εννιακόσια παιδιά τα περισσότερα χωρίς γονείς. Ένοιωσα όλα μέσα μου να τεμαχίζονται σε ενιακόσια μικρά κομμάτια. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν υπάρχει μια αγκαλιά, ένα χάδι γι΄ αυτά τα παιδιά. Πονάω, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος με την τακτοποιημένη ζωή σου και να μην έχεις έγνοια, μια προσευχή γι αυτές τις παιδικές ψυχές. Θεέ μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι αυτό που μου επέτρεψες να ζήσω.
          Περιοχή Ρουμπάρε. Επίσκεψη σε δύο σχολεία. Η πρώτη σκέψη, δεν έχει παρακάτω από αυτό που βλέπω. Δύσκολές συνθήκες. Το δεύτερο σχολείο επιβεβαίωση πως έχει και πιο κάτω ακόμα. Η εικόνα γλυκαίνει από την ιστορία του δασκάλου που το  έφτιαξε. Ένα νέο παιδί είκοσι χρονών που έχασε τον πατέρα του ενώ ο ίδιος ήταν μαθητής ακόμα. Έτσι μετέτρεψε τον πόνο σε προσφορά. Από το τίποτα έκανε κάτι γι αυτά τα παιδιά. Δάσκαλε σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
                   Οι πρώτες βαπτήσεις σε έναν τόπο που η πιο κοντινή ορθόδοξη εκκλησία είναι επτακόσια χιλιόμετρα μακριά. Η πρώτη εκκλησία, αυτοσχέδια, ανάμεσα στην τροπική αφρικάνικη βλάστηση, από τις ομορφότερες στα μάτια μου. Οι γαλάζιες τέντες για την οριοθέτηση του χώρου, το ευαγγέλιο μετην μεγαλοπρεπή παρουσία του, η ελληνική σημαία εκεί στην άκρη να ανεμίζει ανάμεσα στις μπανανιές, πλημύρισαν την υπαρξή  μου ορθοδοξία και Ελλάδα.          Ο π. Αριστοτέλης απέκτησε το πρώτο του ποίμνοιο, εννέα άνθρωποι έγιναν χριστιανοί. Οι πρώτοι χριστιανοί, από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές η βάπτιση του πατέρα, η αναγένησή του από το παιδί που γέννησε. Θεέ μου σε EΥΧΑΡΙΣΤΩ που δυναμώνεις  συνεχώς την πίστη μου. Ποιός μπορεί να σε αμφησβητήσει για την παρουσία σου σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη;
          Έκτη ιεραποστολή της Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής.  Θεέ μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  που επέτρεψες για άλλη μια χρονιά αυτή την διακονία.  Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 * Η Αγγελική Δασούλα είναι γεωπόνος και βοήθησε για τέταρτη χρονιά στην αποστολή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Την ευχαριστούμε "από καρδιάς" πολύ.Ο Θεός να την ευλογεί
Recommended Post Slide Out For Blogger