Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....
της Αγγελικής Δασούλα *
Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....για όλα αυτά που μου έμαθες χωρίς λόγια, με     εικόνες, χρώματα, βλέματα, χαμόγελα.
          Την προσφορά, την απλότητα, την ζεστασιά της φιλοξενίας στο σπίτι του π. Γεωργίου. Ο ρόλος του προστατευτικού πατέρα για πολλά παιδιά, για πολλούς ανθρώπους, η διακριτική του παρουσία, ταπεινός εργάτης του θείου λόγου με τη ζωή του. Πατέρα σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

          Η εικόνα ενός παιδιού χωρίς παπούτσια, με ένα ρούχο θαρρώ σχισμένο, αλήθεια  ποιός το πρόσεξε περισσότερο από το τεράστιο χαμόγελό σου; Δεν έχεις τίποτα μόνο  την χαρά της ζωής. Το ένοιωσα. Μικρό ξυπολιτάκι σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
          Φορντ Πόρταλ. Ένα σχολείο με περισσότερα από εννιακόσια παιδιά τα περισσότερα χωρίς γονείς. Ένοιωσα όλα μέσα μου να τεμαχίζονται σε ενιακόσια μικρά κομμάτια. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν υπάρχει μια αγκαλιά, ένα χάδι γι΄ αυτά τα παιδιά. Πονάω, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος με την τακτοποιημένη ζωή σου και να μην έχεις έγνοια, μια προσευχή γι αυτές τις παιδικές ψυχές. Θεέ μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι αυτό που μου επέτρεψες να ζήσω.
          Περιοχή Ρουμπάρε. Επίσκεψη σε δύο σχολεία. Η πρώτη σκέψη, δεν έχει παρακάτω από αυτό που βλέπω. Δύσκολές συνθήκες. Το δεύτερο σχολείο επιβεβαίωση πως έχει και πιο κάτω ακόμα. Η εικόνα γλυκαίνει από την ιστορία του δασκάλου που το  έφτιαξε. Ένα νέο παιδί είκοσι χρονών που έχασε τον πατέρα του ενώ ο ίδιος ήταν μαθητής ακόμα. Έτσι μετέτρεψε τον πόνο σε προσφορά. Από το τίποτα έκανε κάτι γι αυτά τα παιδιά. Δάσκαλε σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
                   Οι πρώτες βαπτήσεις σε έναν τόπο που η πιο κοντινή ορθόδοξη εκκλησία είναι επτακόσια χιλιόμετρα μακριά. Η πρώτη εκκλησία, αυτοσχέδια, ανάμεσα στην τροπική αφρικάνικη βλάστηση, από τις ομορφότερες στα μάτια μου. Οι γαλάζιες τέντες για την οριοθέτηση του χώρου, το ευαγγέλιο μετην μεγαλοπρεπή παρουσία του, η ελληνική σημαία εκεί στην άκρη να ανεμίζει ανάμεσα στις μπανανιές, πλημύρισαν την υπαρξή  μου ορθοδοξία και Ελλάδα.          Ο π. Αριστοτέλης απέκτησε το πρώτο του ποίμνοιο, εννέα άνθρωποι έγιναν χριστιανοί. Οι πρώτοι χριστιανοί, από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές η βάπτιση του πατέρα, η αναγένησή του από το παιδί που γέννησε. Θεέ μου σε EΥΧΑΡΙΣΤΩ που δυναμώνεις  συνεχώς την πίστη μου. Ποιός μπορεί να σε αμφησβητήσει για την παρουσία σου σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη;
          Έκτη ιεραποστολή της Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής.  Θεέ μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  που επέτρεψες για άλλη μια χρονιά αυτή την διακονία.  Αφρική σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 * Η Αγγελική Δασούλα είναι γεωπόνος και βοήθησε για τέταρτη χρονιά στην αποστολή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Την ευχαριστούμε "από καρδιάς" πολύ.Ο Θεός να την ευλογεί
Recommended Post Slide Out For Blogger