Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ο Χριστός είναι Χαρά και Ειρήνη.


Αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα, πάρα πολύ, και με Αιώνιες Αλήθειες στόλισέ τον, εφόσον μάθεις να τον αγαπάς αληθινά. Μην τον κοροϊδεύεις με όμορφα λόγια που ξεστομίζεις για να έχεις φίλους και επαίνους. 
Τάισε την ψυχή σου με όμορφα Βιώματα και κοινώνησέ την με τον Ζωντανό Χριστό των Αληθινών Βιωμάτων. 
Με Θεία Κοινωνία από το στόμα του σώματός σου και δάκρυα μετανοίας στο στόμα της ψυχής σου, ζήσε τα όμορφα Λόγια Του. Ξεσκέπασε και εξαφάνισε κάθε ασχήμια σου, με το Άγιο Πετραχήλι του πνευματικού σου, και μετά αγάπησε κάθε άνθρωπο, σαν τους γονείς σου αν είναι μεγάλος, σαν τα παιδιά σου αν είναι μικρότερος, σαν τον εαυτό σου αν είναι συνομήλικος και πιο πολύ, και όλους. Την αμαρτία μόνο να μισείς. 
πηγή : Ενοριακή ζωή
Μην αφήσεις ποτέ λογισμό να σε απογοητεύσει ή να σε απογειώσει, εφόσον πορεύεσαι τον Νοητό Δρόμο της Σταύρωσης του Κυρίου σου. Μήτε σκέψη πικρή, μήτε μορφασμό κατακρίσεως μην κάνεις. Έχε υπομονή και ελπίδα, και μην μένεις δίπλα στον Κύριο που είναι Αναστημένος, με νωθρότητα και πλάνη! 
Γιατί όταν σείστηκε η γη και σταυρώθηκε Εκείνος, θα φύγεις και εσύ έντρομος και θα είσαι μόνο για τα λόγια και τα εύκολα, ακοινώνητος πνευματικά και αμετανόητος. Εμείς θα ελπίζουμε στον Αναστημένο Κύριο, πορευόμενοι μαζί Του, σε όλη την Ζωή και τα Πάθη Του και δεν θα γογγύξουμε, ούτε θα βιαστούμε να χαρούμε, να ζήσουμε ότι πρέπει από Εκείνον θέλουμε και στους Αιώνες των Αιώνων.
Ότι ζήσουμε θα είναι προς όφελός μας και μόνο με χαρά θα το ζήσουμε, εφόσον τον Θεό θέλουμε να αποφασίζει για μας και όχι τον κόσμο, μήτε τον εαυτό μας. 
Μονάχα προσευχήσου με ότι δύναμη έχεις, να σου δίνει ο Χριστός, αυτή την εμπιστοσύνη στο Πρόσωπό Του, να Τον ακολουθείς, ότι και αν πρέπει να βιώσεις και εσύ, μέχρι την Ανάσταση. Ο Χριστός είναι πάντα μαζί σου και βιώνεται όσο εσύ Του δείχνεις ότι Τον θέλεις. Πρόσεχε μόνο, οι δοκιμασίες σου, να μην είναι πειρασμοί για τον Θεό και ύβρεις, αν τους επιδιώκεις για να αθληθείς με εγωισμό και δίχως την Πίστη που πρωτύτερα πρέπει να έχεις και την ταπείνωση και που δίδονται μόνο από τον Χριστό. 
Ο Χριστός είναι Χαρά και Ειρήνη. Όπου και αν είσαι να Του μιλάς, να είσαι εκκλησάκι της ενορίας σου, μετόχι. Ώσπου την Κυριακή να κατεβαίνεις στην Εκκλησία σου, να αγκαλιάζεις τους αδερφούς σου, να δίνεις και να παίρνεις την αγάπη Του, να Τον ευχαριστείς, να Τον παρακαλείς για το Θέλημά Του και να εφοδιάζεσαι Μυστηριακά ότι πρέπει για την υπόλοιπη εβδομάδα σου, να παίρνεις την ευχή του πνευματικού σου. Να συνεχίζεις να είσαι ζωντανό και κοινωνημένο εκκλησάκι της ενορίας σου.
Recommended Post Slide Out For Blogger