+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σοδειά αρκετή .Ευλογία Θεού.Το μάζεμα του καλαμποκιού στο κτήμα της Ιεραποστολής ( Α μέρος)




Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 Ημέρα ιδιαίτερη  σήμερα.Μαζευτήκαμε αρκετά νωρίς , σχεδόν νύχτα πριν ο ήλιος ζεστάνει για καλά και πήγαμε στο μεγάλο κτήμα του Μπουσούγκιου για να μαζέψουμε το καλαμπόκι της Ιεραποστολής.Μαζεύτηκαν περίπου 40  πιστοί και ξεκινήσαμε τη εργασία αμέσως.
Ο σκοπός της δημιουργίας και της καλλιέργειας αυτού του κτήματος είναι η βοήθεια και συντήρηση πολλών ανθρώπων και των οικογενειών τους, της ιεραποστολής αλλά και η ενίσχυση του γενικώτερου έργου της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος.Σκοπός μας  είναι να μπορεί η Ιεραποστολή να συντηρεί τον εαυτό  της και να συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους για το καλό της εκκλησίας στην Ουγκάντα .
Η εργασία αρκετή ,φέτος ήταν καλή η σοδειά και μαζεύτηκε αρκετά μεγάλη ποσότητα από καλαμπόκι.Το καλαμπόκι αυτό διατίθεται στη αγορά για την παρασκευή της «καούγκας» ενός χυλού που τρώγεται καθημερινά στα σχολεία της Ουγκάντας,Τα νέα παιδιά δούλεψαν με πολύ ζήλο.Γνωρίζουν ότι η εργασία αυτή αντιγυρίζει πάλι σαν βοήθεια στους ίδιους και τις οικογένειές τους.Τους ευχαριστούμε πολύ.Αργά το απόγευμα οι γυναίκες της εκκλησίας ετοίμασαν φαγητό και αφού κάναμε προσευχή καθήσαμε να μοιραστούμε την αγάπη.
Η δουλειά συνεχίστηκε και μετά το φαγητό αφού δεν είχε ολοκληρωθεί  το μάζεμα.Μόλις άρχισε να νυχτώνει ( τα κουνούπια στο χωριό είναι αρκετά επιθετικά) πήραμε το δρόμο του γυρισμού.Στο γεμάτο φορτηγό, τα πειράγματα και τα γέλια ελάφρυναν την κούραση της ημέρας.
Αρκετή δουλειά,κόπος πολύς, σοδειά ευλογία Θεού.Δόξα τω Θεώ.


















Recommended Post Slide Out For Blogger