+++ Ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτης !! ανάγκης για πληγείσες περιοχές από τη φωτιά .Μαζεύουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής εμφιαλωμένα νερά και ζυμαρικά .Βήμα,βήμα ..Όσο μπορούμε Για όσους έχουν ανάγκη..+++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής την Πέμπτη 6 Αυγούστου , με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ. +++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 6 Αυγούστου , με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7.15 π.μ+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή !!- Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π) +++ Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελείται στις 7.00μ.μ. η Παράκληση της Παναγίας .+++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου ,την Αίγινα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6.00π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα.Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή.Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σεισµoγόνoς Προσευχὴ


         
  • Από  Αγιορείτικο βήμα και  proskynitis.blogspot.gr

Ο π. Αλύπιος, της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, διακρινόταν πολύ για τον ζήλο του. Ιδιαίτερα αγαπούσε να βρίσκη ένα ήσυχο µέρος και να προσεύχεται συνεχώς µε την ευχή, δηλαδή το “Κύριε Ιησού Χριστέ, υιέ του Θεού, ελέησόν µε”. Κάθε φορά που έλεγε την ευχή, σκιρτούσε η ψυχή του από ανέκφραστη χαρά. Κάποτε οµως τα πραγµατα πήραν άσχηµη τροπή. Χωρίς να µπορή και ο ίδιος να το εξηγήση, αδυνατούσε να συνεχίση την ευχή. Αν δοκίµαζε µια φορά να την πη, αµέσως άρχιζε να κλονίζεται το σωµα του.
Σειόταν λοιπόν ο τόπος, όταν ο π. Αλύπιος έλεγε την ευχή! Καί που δεν κατέφυγε, τι Γέροντες, τι πνευµατικοί τον είδαν, τι προσευχές και εξορκισµούς του εδιάβασαν … Το αποτέλεσµα µηδέν. Η υπόθεσις έπαιρνε τραγικές διαστάσεις. Επειδή ο π. Αλύπιος είχε, χρόνια τώρα, γίνει ένα µε την ευχή, δεν µπορούσε να την σταµατήση. Έτσι ασυναίσθητα, στο κελλί του, στην εκκλησία, στο φαγητό, στην εργασία, πρόφερε ενδοµυχα τα ιερά λόγια. Καί αµέσως το κρεββάτι, τα στασίδια, το τραπέζι η τα πραγµατα της εργασίας, όλα άρχιζαν να χορεύουν. Καί όσοι Πατέρες ήσαν δίπλα του πήγαιναν κι αυτοί πέρα-δώθε!

Κάποια µέρα οι Πατέρες σκέφθηκαν να καταφύγουν στον Γέροντα Δανιήλ. Καί ο π. Αβέρκιος, ο οικονόµος του Μοναστηριού, ξεκίνησε µε τον π. Αλύπιο για τα Κατουνάκια.
Πρόσεχε, του είπε ο π. Αβέρκιος. Τώρα που θα παµε στο Μοναστήρι, µην πης την ευχή και τροµοκρατήσουµε τους Πατέρες.
Στον νάρθηκα οµως της εκκλησίας ξεχάσθηκε και την πρόφερε µια φορά και γύρω του έγινε … σεισµος. Την άλλη µέρα έφθασαν στα Κατουνάκια.
Ο Γέρων Δανιήλ εµαθε το ιστορικό, πήρε ιδιαιτέρως τον π. Αλύπιο και ζήτησε να του περιγράψη το πως του συνέβη για πρώτη φορά το φαινόµενο.
- Εκείνη την νύχτα, άρχισε να διηγήται ο π. Αλύπιος, αγρυπνούσα στο παρεκκλήσι της αµπελικής κοντά στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος και προσευχόµουν µε το κοµποσχοίνι. Σε µια στιγµη κτύπησε ο µάνταλος της πόρτας. Ένοιωσα έναν φόβο στην καρδιά µου, αλλά συνέχισα την προσευχή. Εν τω µεταξύ τα κτυπήµατα έγιναν περισσότερα, ο µάνταλος πήγαινε πάνω-κάτω.
Σε λίγο άρχισε να κτυπά και η πόρτα. Κατάλαβα πως ήταν κάτι σατανικό και δεν έδωσα σηµασία. Με περισσότερο ζήλο έλεγα την ευχή. Τα κτυπήµατα οµως αυξήθηκαν και όχι µόνο το σωµα µου, η πόρτα, αλλά και ολόκληρη η εκκλησία βρισκόταν σε µια περίεργη κίνησι. Όταν σταµατούσα την ευχή, έπαυαν οι κινήσεις, όταν την έλεγα, άρχιζαν.
Ο Γέρων Δανιήλ βυθίσθηκε σε σκέψεις. Γιά µια στιγµη, σαν να φωτίσθηκε, ρώτησε τον Μοναχό.
- Πάτερ Αλύπιε, όταν άρχισαν τα πρώτα κτυπήµατα στην πόρτα και κατάλαβες ότι πρόκειται για διαβολική ενέργεια, τι είπες µε τον λογισµο σου;
- Έλεγα µέσα µου: «Ας κτυπάη όσο θέλει. Εµένα δεν πρόκειται να µε αποσπάση από την προσευχή µου. Μήπως τα ίδια δεν έκανε και στον Μ. Αντώνιο;”, απάντησε ο Μοναχός. Δηλαδή τον κατέλαβε µια αδιόρατη υπερηφάνεια και έδειξε προς τον εχθρό υπεροπτική περιφρόνησι, σαν να είχε φθάσει στα µέτρα του Μ. Αντωνίου. Γι᾽ αυτό η προσευχή του δεν ανέβαινε ευπρόσδεκτη στον Θεό.
- Από τώρα και εις το εξής λέγε την ευχή µε ταπείνωση, µε συντριβή, τον συµβούλεψε ο Γέρων Δανιήλ. Να την αισθάνεσαι, όταν την λες. Να πιστεύης ότι είσαι ένας αµαρτωλός, ένας υπόδικος στα µάτια του Θεού. Να θεωρής την ταραχή του σωµατος σατανική ενέργεια. Καί όταν παρουσιασθή, να παρακαλής τον Χριστό να την φυγαδέψη.
Έτσι µόνο θα ελκύσης την Θεία Χάρι.
Ο ταλαιπωρηµένος Μοναχός βρήκε την θεραπεία του. Προσευχήθηκε ταπεινά και ειρήνεψε. Ρίχθηκε από τότε µε περισσότερο ζήλο στους πνευµατικούς αγώνες και την κατάκτησι της ταπεινώσεως
Recommended Post Slide Out For Blogger