Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Ένα μάθημα ζωής.
Το Σάββατο 5 Αυγούστου παρευρεθήκαμε σε μία εξόδιο ακολουθία του Δημάρχου της πόλης της Ναμουγκόνα είναι μεγάλη πόλη ( προάστειο της Καμπάλλα) στην Ουγκάντα
Ο λόγος που καταχωρούμε εδώ μία τέτοια είδηση, έχει σκοπό να δείξει έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης του θανάτου ή αν θέλετε της απώλειας όπως τουλάχιστον εμείς την ορίζουμε.
Μετά την ακολουθία που ψάλεται στην εκκλησία ,όλοι πηγαίνουν στο πατρικό σπίτι εδώ στο χωριό του κεκοιμημένου για να χαιρετήσουν για τελευταία φορά τον άνθρωπό τους.Αποβραδύς τον έχουν ξενυχτίσει .Στην Ουγκάντα δεν φορά κανείς μαύρα  στην κηδεία.Στην κηδεία πρέπει να πάνε όλοι.Εχθροί και φίλοι.Οι συγγενείς ( οι πιο κοντινοί) θα μείνουν μία εβδομάδα στο σπίτι  του κεκοιμημένου,για να κάνουν συντροφιά και να παρηγορήσουν την οικογένεια.Κατασκηνώνουν πρόχειρα γύρω στο σπίτι και μιλάνε πάντα σιγά.

Την ημέρα της κηδείας μαζεύονται στο σπίτι και  μιλάνε για τον κεκοιμημένο.Θυμούνται τα πάντα και τα θλιβερά και τα ευχάριστα.Πολλές φορές μέσα στις ομιλίες γελούν.Θαρρείς πως δεν βρίσκεσαι σε κηδεία.
Στο τέλος των ομιλιών θάβουν τον κεκοιμημένο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ,στο δικό του οικογενειακό χωράφι.Κάθε ένας, και είναι τιμή για αυτόν, έχει το δικό του τόπο της ταφής του στο σπίτι του.
Ο θάνατος εδώ είναι πιο «σίγουρος» από τη ζωή.
Στην Ουγκάντα όπως και στην Αφρική γενικώτερα οι άνθρωποι δεν θρηνούν πολύ στο θάνατο.Δεν έχουν  άλλωστε πολύ χρόνο να θρηνήσουν γιατί πρέπει να φροντίσουν όσους μένουν πίσω.Και είναι πάντα πολλοί.
 Για σκεφτείτε το όμως.Κάπως έτσι δεν επιβίωσαν και δικοί μας πατέρες από τις 
γενοκτονίες και την προσφυγιά;.
Δεν είχαν χρόνο να θρηνήσουν για ότι έχασαν .
Έπρεπε να παλέψουν για ό,τι τους έμεινε κι έτσι όχι μόνο επιβίωσαν αλλά και έζησαν

.


Recommended Post Slide Out For Blogger