. +++ Την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα πραγματοποιηθεί η λήξη της φετινής Κατηχητικής χρονιάς, που θα περιλαμβάνει παράσταση κουκλοθέατρου με την "ιστορία του Αχλαδένιου" δώρα και γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις .Περιμένουμε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στο μεγάλο Αρχονταρίκι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας !!

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας



Ξεκινάμε αύριο !!
20-27 Αυγούστου 2017
Θέμα : Από το Σταυρό ως την Ανάσταση του Χριστού.
Για 5η συνεχή χρονιά η Ορθόδοξη οικογένεια της ενορίας του αγίου Σπυρίδωνος οργανώνει μία κατασκήνωση για όλους τους Ορθοδόξους πιστούς στο  χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας.Ο σκοπός της λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι η γνωριμία και η κατήχηση των Ορθοδόξων πιστών,η προσέγγιση και σύσφιξη των μεταξύτους σχέσεων ,το δυνάμωμα της Ορθόδοξης ενορίας .Κατά την εβδομαδιαία διάρκειά της τελούνται ιερές ακολουθίες ,του Όρθρου ,του εσπερινού,ιερές παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες και πραγματοποιούνται μαθήματα Ορθοδόξου λατρείας.Φέτος το θέμα της κατασκηνώσεως έχει πυρήνα τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού ,μέσα από την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη εικονογραφία.Παράλληλα πραγματοποιούνται νεανικές δραστηριότητες ,παιχνίδια ομαδικά και κατασκευές ,μαθήματα πρώτων βοηθειών και συζητήσεις με μεγαλύτερα παιδιά που αφορούν την ηλικία και τις επιλογές τους..Ακόμη πραγματοποιείται ιατρείο και δίδονται φάρμακα .
Το όμορφο Αφρικάνικο φαγητό όταν μοιράζεται σε όλους όταν μοιράζεται από τους
εθελοντές γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.

Για το σκοπό αυτό έρχονται από την Ελλάδα φοιτητές που οργανώνουν και κοπιάζουν για την καλύτερη λειτουργία της κατασκήνωσης.Στην καρδιά της Αφρικής χτυπά η καρδιά της Χριστιανούπολης.
Την τελευταία μέρα της κατασκηνώσεώς μας,που είναι πάντοτε ημέρα Κυριακή ,πραγματοποιείται πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος,λιτάνευση της εικόνας του Αγίου,και μετά το κοινό φαγητό ,πραγματοποιείται μία χαρούμενη γιορτή χρωματισμένη από Ελλάδα και Ουγκάντα στην οποία συμμετέχει πλήθος κόσμου.
Μπορείτε να ενισχύσετε με κάθε μικρή βοήθεια την προσπάθειά μας.
 Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.
Recommended Post Slide Out For Blogger