Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Μια γηροκόμος Παναγιά..!!!


panagia girokomos 1 
Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Και η ιστορία μας ξεκινά από πολύ πολύ παλιά, αιώνες πριν όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος διέκρινε το Ρωμαλέο ήθος και τις εξαιρετικές ικανότητες του νεαρού Αρτεμίου και τον διόρισε ως Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξάνδρειας δίδοντάς του το αξίωμα του Πατρικίου.
Λόγω και της ευσέβειας του αλλά και της υπακοής του, τον έστειλε το 357 μ.Χ. στην Πάτρα προκειμένου να παραλάβει τα λείψανα του Πρωτοκλήτου μαθητού του Χριστού, Αποστόλου Ανδρέα.
Κατά το διάστημα που ο Άγιος Αρτέμιος έμεινε στην Πάτρα σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε ένα μοναστικό συγκρότημα που διατηρούσε γηροκομείο καθώς επίσης και υδραγωγείο για την περιοχή της μεγαλουπόλεως αυτής.
Πηγή : Ρομφαία
Η Μονή πήρε το όνομα από το γηροκομείο που διατηρούσε στους χώρους της και από εκεί έμεινε και ως προσωνύμιο στην θαυματουργή εικόνα του 4ου αιώνα μ.Χ. ως Παναγία Γηροκομίτισσα, η παρηγοριά των ηλικιωμένων και όχι μόνο.
Πανηγυρίζει τον 15αυγουστο περιφέροντας ακόμη και τον επιτάφιο της Παναγίας στους χώρους της Μονής, όπως επίσης τιμά ιδιαιτέρως τον κτήτορά της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο ο οποίος τυγχάνει και προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Παναγία η Γηροκομήτισσα, η Γηροκόμος της Πάτρας αποτελεί από τα αρχαιότερα χριστιανικά προσκυνήματα της Ελλάδος αλλά και πνευματικό καύχημα των κατοίκων της Πάτρας.
Ανά τους αιώνες λειτουργούσε κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα εκεί γηροκομείο όπου φρόντιζαν τους γηραιούς συνανθρώπους που δεν είχαν απογόνους να τους φροντίσουν, η Παναγία πάντα τους συντρόφευε και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή τους.

Την υπεραγαπούσαν και την τιμούσαν με κάθε τρόπο.
Αναρίθμητα είναι τα θαύματα τα οποία έχουν καταγραφεί και μάλιστα αν και γηροκόμος πολλά τα θαύματα αναφέρονται σε νέους και νέες με θαυματουργές ιάσεις σπάνιων παθήσεων, ιάσεις καρκινοπαθών μα πάνω από όλα ψυχικές ανατάσεις και παρηγορία όσων την προσκυνούν με απλότητα και πίστη...
''γηροκομεί'' κάθε ψυχή ανεξαρτήτου ηλικίας, αιτήματος, φύλου, εθνικότητος ακόμη και θρησκείας αρκεί να πιστέψει σ Αυτήν και μέσω Αυτής στον Υιό της.
Γηροκομίτισσα πάντων η παρηγοριά, των θλιβομένων η συντροφιά..!!!
Πηγή:  romfea.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger