Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
3 αυγά και 2 κροκάδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι : 1 , ½ φλυτζάνι ζάχαρη , 1 φλυτζάνι νερό , 1 λεμονόφλουδα
Πηγή Μοναστηριακά
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα - ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό. Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε. Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 οc. Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια γάλα
3 αυγά και 2 κροκάδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
4 βανίλιες
Σιρόπι : 1 , ½ φλυτζάνι ζάχαρη , 1 φλυτζάνι νερό , 1 λεμονόφλουδα
Πηγή Μοναστηριακά
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα - ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό. Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε. Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 οc. Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.