Η αίθουσα " Μανώλης Αναγνωστάκης" στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης ,μας περιμένει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου από τις 11.00π.μ. για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι για την Ιεραποστολή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Στο παζάρι αυτό, αγοράζουμε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μας, και ταυτόχρονα ενισχύουμε την ιεραποστολή. ένα παζάρι με αμέτρητες χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές ,είδη δώρων,γλυκίσματα ,βιβλία και χίλια καλά.Εθελοντές της προσπάθειάς μας ,θα σας ενημερώνουν για την πορεία και εξέλιξη της Ιεραποστολής.Ακόμη θα τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.Με δυό λόγια, σας περιμένουμε σε μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα πραγματοποιείται και μία λαχειοφόρος με τρία εξαιρετικά δώρα,ανάμεσά τους ένα δωρεάν εισητήριο με πενθήμερη παραμονή στα Ιεροσόλυμα.Ενημερώστε και εκείνους που ακόμα δεν το γνωρίζουν .Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Κάτι πρέπει να κάνουμε για τη Μάνδρα.800 και πλέον σπίτια γέμισαν λάσπη και έχει καταστραφεί εντελώς ο οικιακός εξοπλισμός.Για τα πράγματα του σπιτιού προσπαθούμε σε συνενόηση με την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας, να καταγράψουμε ανάγκες και προτεραιότητες και να ανταποκριθούμε όσο και όπως μπορούμε.
Αλλά μέχρι τότε η βοήθειά μας είναι σημαντική και απαραίτητη.
Για το σκοπό αυτό οργανώνουμε μία πρώτη εθελοντική ομάδα " από καρδιάς"που θα βοηθήσει άμεσα, μετά από καθοδήγηση του ιερέα της περιοχής στην καθαριότητα ενός ή και περισσότερων σπιτιών κυρίως από λάσπη και χώματα, ανάλογα με τον αριθμό των εθελοντών .

Η ομάδα μας θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 8.30π.μ.έξω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.
Όποιος κύριος ή κυρία επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να το δηλώσει στο Μοναστήρι μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.( πληροφορίες π.Εφραίμ Παναούσης )
Πρέπει απαραιτήτως να έχει ρούχα εργασίες,γαλότσες και εργαλεία ,κυρίως φτιάρια, κουβάδες και φαράσια).
Η αναχώρηση θα γίνει με τα αυτοκίνητά μας στις 8.30π.μ. και η ολοκλήρωση της διακονίας μας θα γίνει στη 1.30 μετά το μεσημέρι.Για όσους αδυνατούν να έρθουν στην Ιερά Μονή μπορούν να βρίσκονται έξω από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας στις 9.15π.μ. Ευχαριστούμε "από καρδιάς"Ο Θεός να μας ευλογεί.

Την Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας

Την Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Φιλίππων Προκόπιος (†):«Στα μάτια του Θεού καταξιωνόμαστε μέσα από την αναξιότητά μας»!


Αλησμόνητα λόγια του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κυρού Προκοπίου

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι υπερβολές, οι ρητορείες και οι κολακείες δεν εξέφραζαν διόλου τον μακαριστό ιεράρχη. Όλα αυτά ήταν πράγματα που επεδίωκε να τα αποφεύγει. Και ενίοτε, εκεί όπου έκρινε ότι η σιωπή ήταν προτιμότερη από τα λόγια, προσέφερε στον συνομιλητή του ένα αφοπλιστικό χαμόγελο! Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστούμε τη μνήμη του είναι τελικά η σιωπή. Άλλωστε, η γλώσσα, σε τέτοιες στιγμές, αδυνατεί να αρθρώσει λόγο! Η απρόσμενη κοίμησή του όμως μας έχει συγκλονίσει όλους, όσους νιώσαμε την πατρική του αγκάλη!
Πηγή : Πεμπτουσία


Η καρδιά μας διακατέχεται από συναισθήματα υιικής αγάπης προς το πρόσωπό του, και έτσι νιώθουμε την ανάγκη, δειλά-δειλά, να συλλαβίσουμε λίγα πράγματα, φέρνοντας στο νου μας θύμισες που θα μείνουν ανεξίτηλες.

Πώς μπορώ να ξεχάσω την τόσο όμορφη θεολογική συζήτηση που είχαμε κάποτε σχετικά με το μυστήριο της ιεροσύνης και την ιερατική κλήση. Θυμάμαι, λοιπόν, ότι του είχα κάνει την εξής επισήμανση: πως ένας νέος δυσκολεύεται να προσχωρήσει στις τάξεις του κλήρου, όταν συναισθάνεται πως είναι ανάξιος για μία τέτοια διακονία. Τότε προσπαθώντας εκείνος να ανασκευάσει το επιχείρημά μου αυτό, απάντησε με ευθύτητα και αμεσότητα: «Στα μάτια του Θεού καταξιωνόμαστε μέσα από την αναξιότητά μας!»
Και τούτα τα λόγια ξεπήδησαν εντελώς αυθόρμητα, εκ του περισσεύματος της καρδίας του! Ο μακαριστός με τόση απλότητα και χάρη είχε συνοψίσει σε μία πρόταση όλο το ευαγγελικό μήνυμα περί της εν Χριστώ Διακονίας και Αγάπης. Εκεί ακριβώς όπου ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την ανεπάρκειά του και την αδυναμία του, εκεί ακριβώς φανερώνεται μεγαλόπρεπα η δύναμη του Τριαδικού Θεού!
Τα λόγια του αείμνηστου Ποιμενάρχου μας ακολουθούν με απόλυτη συνέπεια τα όσα ομολογεί ο Απόστολος Παύλος, ο ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας, της πρώτης χριστιανικής κοινότητας στην Ευρώπη:  «ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται. ἥδιστα οὖν μᾶλλον καυχήσομαι ἐν ταῖς ἀσθενείαις μου, ἵνα ἐπισκηνώσῃ ἐπ᾿ ἐμὲ ἡ δύναμις τοῦ Χριστοῦ» (Β’ Κορ. 12, 9).
Έχω την εντύπωση, ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης ήθελε με τόση σοφία και διάκριση να μου εκφράσει μία μεγάλη αλήθεια της Εκκλησίας μας: πως όταν ο άνθρωπος απαλλάσσεται από κάθε μορφή εγωπάθειας και αυταρέσκειας, τότε, και μόνο τότε, αφήνει χώρο, ώστε να φανερωθεί μέσα στα βάθη της ύπαρξής του η χάρη του Θεού. Ο άνθρωπος καθίσταται δυνατός μέσα στην συναίσθηση και συνειδητοποίηση της ανεπάρκειάς του, της αναξιότητάς του. Τελικά, η συνάντηση Θεού και ανθρώπου πραγματώνεται εν μέσω της αναξιότητας του ανθρώπου, εν μέσω της κακοπάθειάς του, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη και ταυτόχρονα μεγαλειώδη, μέσα στον πόνο, μέσα στη δοκιμασία, μέσα στη μαρτυρία και το μαρτύριο. «Στα μάτια του Θεού καταξιωνόμαστε μέσα από την αναξιότητά μας»! 
Ειλικρινά, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω τα λόγια αυτά, τα οποία και διαφυλάττω ως μία πνευματική παρακαταθήκη. Ας αναπαύεται η ψυχή του εν σκηναίς δικαίων και αγίων!
Recommended Post Slide Out For Blogger