Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα λίγα χρόνια πριν. (Χρυσοπηγή 2011)

Μέρες που ναι μας έπιασαν οι νοσταλγίες .Όχι για να μελαγχολήσουμε μα να χαρούμε.Ήταν Χριστούγεννα του 2011 .Τα παιδιά των κατηχητικών της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής ετοίμασαν και παρουσίασαν μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη.
Από τότε μεγάλωσαν τα παιδιά. μερικά από αυτά σπουδάζουν ήδη στο Πανεπιστήμιο.Η φλόγα  ωστόσο παραμένει η ίδια ,μαζί με την ευχή να μην ξεχάσουν τα πολύτιμα κειμήλια της ζωής τους.Την πίστη και την πατρίδα.Χρόνια πολλά σε όλους..

Χριστούγεννα με την παράδοση και τον Παπαδιαμάντη (Χρυσοπηγή 2011)

Έτσι είπαμε φέτος να ονομάσουμε τη γιορτή των Κατηχητικών μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα δικά μας ,τα παραδοσιακά Χριστούγεννα.  Να γυρίσουμε σε αλλοτινές μνήμες και μυρωδιές από χωριό και Λειτουργίες των Χριστουγέννων.Από τον Οκτώβριο ακόμα αρχίσαμε να μαθαίνουμε κάλαντα από όλη την Ελλάδα.Και είπαμε όλο αυτό να το πλέξουμε στο υφάδι τη παράδοσης με έθιμα,ποιήματα και διηγήσεις γύρω από τον εορτασμό των Χριστουγέννων στον τόπο μας.Τα παιδιά δούλεψαν με φιλότιμο και κόπο πολύ .και η προσπάθεια, τους δικαίωσε.Από τον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό μέχρι τα καράβια του τόπου μας που ο ναυτικός λαός στόλιζε και γιόρταζε την Μητρόπολη γιορτή..
Κυριακή πρωί μετά την Θεία Λειτουργία τα παιδιά ήταν έτοιμα για να πουν "του Χριστού την Γέννηση΄'.Και ο κόσμος πολύς και ενθουσιώδης.Πόσο λείπει αυτός ο εορτασμός στις μέρες μας!!
Μετά το ζεστό χειροκρότημα ψαλμοί,ποιήματα.,διηγήσεις, και κάλαντα από όλη την Ελλάδα.Τα παιδιά με την παρουσία τους μας έκαναν πλούσιους πραγματικά.Την επιλογή των κειμένων είχε η κ.Στέλλα Δάλλα.Και όταν γυρίσαμε πολλές φορές την Ελλάδα ξείνησε το δεύτερο μέρος της γιορτής που ήταν αφιερωμένο στον Παπαδιαμάντη.Μέλη από τη Θεατρική μας ομάδα παρουσίασαν το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Στο Χριστό στο Κάστρο ''σε θεατρική μορφή.Κείμενο αρκετά δύσκολο που όμως τα παιδιά απέδωσαν με το καλύτερο τρόπο.Όλες οι προετοιμασίες και οι πρόβες έπιασαν τόπο.Τα παιδιά απέσπασαν το χειροκρότημα όλων τα χαμόγελα και  τις ευχές .Ευχαριστούμε τα παιδιά που πήραν μέρος στη γιορτή μας, καθώς και τον Παναγιώτη και τη Μαρία Φουτούγιου για την κατασκευή των σκηνικών αλλά και όλους όσοι κουράστηκαν για το αποτέλεσμα της γιορτής.  Στο τέλος της εκδηλώσεως μοιράστηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες που τα παιδιά έφτιαξαν  μόνα τους χθές.
Εμείς γιορτάζουμε με την καρδιά μας!!'Ετσι νομίζουμε γιορτάζονται τα Χριστούγεννα !!!
Δείτε φωτογραφίες

Τα μικρά  παιδιά πήραν θέση νωρίς
Ποετοιμασία στα παρασκήνια

Ξεκινάμε!!!

παρουσίαση της γιορτής
Ποιήματα!!
κάλαντα !!
Έθιμα από όλη την Ελλάδα
Στο σπίτι του Παπα-Φραγγούλη
Με τον καπετάν -Στεφανή!
Στο Χριστό στο Κάστρο
Χαιρετισμός από όλους όσοι συμμετείχαν!!
Και του χρόνου να σας πούμε!!
Recommended Post Slide Out For Blogger