Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ένα χρόνο πρίν Χειροτονία του π.Αριστοτέλη Assimwe




Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 ετελέσθη η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π Αριστέλη Asiimwe από την Ουγκάντα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.Σεραφείμ ,κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά. Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία  ετελέσθη με σεμνή μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής συλλειτουργούντων  ιερέων από τη χώρα της Ουγκάντας .

Στον υπέροχο χειροτονητήριο λόγο του ο Αριστοτέλης ευχαρίστησε τους ανθρωπους που στάθηκαν αρρωγοί πνευματικής και άλλης βοήθειας .Μίλησε για τα σχέδιά του και το πρόγραμμα του στο χωριό του καμπάλλε της Ουγκάντας όπου η πλησιάστερη Ορθόδοξη εκκλησία απέχει 400 χιλιόμετρα!!
 Ο Σεβ.κ.Σεραφείμ   έδωσε πατρικές συμβουλές στον π.Αριστοτέλη , εμψυχώνοντάς τον στον προκείμενο αγώνα του.
.Στην χειροτονία του π.Αριστοτέλη παρεβρέθηκαν πολλοί αδελφοί μας από την Ουγκάντα αλλά και πολλοί πιστοί που ήρθαν να συπροσευχηθούν για την ευλογημένη πορεία της ιερωσύνης του.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο  π.Αριστοτέλης έχει σπουδάσει Βυζαντινή μουσική στην Ελλάδα είναι έγγαμος , και  θα διακονήσει -πρώτα ο Θεός-στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας στην περιοχή Καμπάλλε ,στη Νότια ουγκάντα ,κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα,εκεί που πιστεύουμε ό,τι θα ξεκινήσει μία καινούργια ιεραποστολή. 
Μαζί με τη πρεσβυτέρα του Μαγδαληνή,που έχει σπουδάσει νοσηλευτική στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν καινούργια ευλογημένη διακονία σε μέρη που η Ορθοδοξία δεν έχει ακόμα ταξιδέψει !! 
Μετά το τέλος της χειροτονίας όλοι οι προσκυνητές παρεκάθησαν στο αρχονταρίκι για το καθιερωμένο κέρασμα και τις πολύτιμες ευχές.
Οι ευχές μας ωστόσο πρέπει να γίνονται προσευχές και να τους συνοδεύουν.Καλή και ευλογημένη πορεία ..
Recommended Post Slide Out For Blogger