Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η τελευταία μέρα του χρόνου…


Αναπόφευκτα η τελευταία μέρα του χρόνου είναι συνυφασμένη με το αίσθημα της προσμονής για το νέο χρόνο που ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Προσμονή για ευτυχία, υγεία και πρόοδο. Ευχές που καλό είναι που δίδονται και ανταλλάσσονται. Γιατί τι θα ήταν ο καθένας μας, αν δεν άκουγε μία καλή κουβέντα από τους γύρω του αυτές τις άγιες μέρες; Πάντα η επιδοκιμασία του φίλου, του συγγενή ή του γνωστού είναι η προωθητική δύναμη για να συνεχίσουμε την ανηφόρα της ζωής…
Αυτές είναι οι μέρες,όπου επιβεβαιώνεται περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο η ανάγκη συνεύρεσης με τους γονείς ή τους παππούδες στο χωριό. Επαφή που όσο και αν έχουν αλλάξει οι εποχές και οι συνήθειες, δεν παύει να είναι μέσα στις προτεραιότητες των ημερών. Το ίδιο και οι φίλοι που χάθηκαν μετά τα μαθητικά ή φοιτητικά θρανία και που πλέον έχουν ριζώσει για τα καλά σε άλλες πολιτείες. 
Πηγη  Ταχυδρόμος

Αυτή η επιθυμία του νόστου λοιπόν είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ημερών, γι΄ αυτή την τελευταία μέρα του χρόνου που μας αφήνει για να δώσει τη θέση της στη χαραυγή του νέου.
Η αναζήτηση όμως στα ίχνη όπου ξυπνούν οι παιδικές μνήμες και τα μέρη όπου βιώσαμε όλοι μας τις πρώτες εφηβικές ανησυχίες και για κάποιους άλλους τα πρώτα επαγγελματικά βήματα, είναι αυτό που δικαιολογεί εν πολλοίς έννοιες όπως θρησκεία, οικογένεια , πατρίδα. Έννοιες παρεξηγημένες στις μέρες μας, που έρχονται ωστόσο, έστω και έμμεσα, να αποδείξουν την αξία τους και τη σημασία τους αυτές τις γιορτινές μέρες.
Στιγμές και συνευρέσεις που τις αναζητούμε αυτές τις γιορτινές μέρες. Και όσο πιο μακριά είναι ο τόπος από τον οποίο έρχεται ο φίλος ή ο συγγενής, τόσο πιο πολύ νιώθεις την ανάγκη να βρεθείς μαζί του.
Από την άλλη αυτές οι μέρες αν γεμίζουν με γερές δόσεις ελπίδας και αισιοδοξίας κάποιους, αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι. Στις μέρες μας, όπου τα άτομα της τρίτης ηλικίας βιώνουν τη μοναξιά αυτές οι μέρες είναι αληθινό βάλσαμο στη ψυχή τους με την επιβεβαίωση της αγάπης που παίρνουν από τα στενά συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Μία επιβεβαίωση αγάπης για όλα όσα προσέφεραν στις γενιές που ακολουθούν. Μία επιβεβαίωση που τους κρατά όρθιους σε μία εποχή σκληρή και απαιτητική, όπου τα παιδιά ζουν χώρια από τους γεννήτορές τους.
Recommended Post Slide Out For Blogger