Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση...


 Ο λόγος δόθηκε σε  εθελοντές που πραγματικά συγκινημένοι μας έδωσαν εικόνες μέσα από προσωπικές εμπειρίες και  μας ταξίδεψαν στην μακρινή  αλλά και τόσο οικεία Ουγκάντα.


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο πανηγύρι ,Κι αυτό γιατί όλοι όσοι ήρθαν στην εκδήλωσή μας χάρηκαν  με την καρδιά τους ,ενώ ένας δοξολογικός ύμνος ευχαριστίας προσφέρθηκε στο Θεό για τα μεγάλα θαύματα που επιτελεί στους τόσο άνυδρους πνευματικούς καιρούς μας.
Ήταν όλοι εκεί!! Οι Εθελοντές της 5ης αποστολής που κατεβαίνοντας στην Ουγκάντα ,έδωσαν κυριολεκτικά τον εαυτό τους για την υπόθεση της ιεραποστολής.Αλλά και φίλοι και συνεργάτες που εργάζονται « από καρδιάς» για την καρποφορία του Αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα.

Η εκδήλωσή μας που είχε τον τίτλο «Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό-Παρουσίαση της 5ης αποστολής μας στην Ουγκάντα»μίλησε ακριβώς για αυτό το πράγμα.Για ένα συνεχιζόμενο θαύμα που επιτελείται εδώ και πέντε χρόνια με κέντρο το χωριό Λουγκουζί στις ψυχές εκατοντάδων ανθρώπων .Μίλησε  για τις στιγμές που έζησαν και φέτος και οι δύο ομάδες της αποστολής μας..Μίλησε για τον Ναό ,τη λειτουργία του ιατρείου μας  . το ξεκίνημα του νέου σχολείου ,το ξεκίνημα και το όνειρο μιας καινούργιας ιεραποστολής στο Καμπάλλε στη Νότια Ουγκάντα.
Στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως αναφερθήκαμε στο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινηθήκαμε στην πέμπτη αποστολή μας.Κάνοντας μία απλή  και περιεκτική αναφορά σε παλαιά προγράμματα που συνεχίσθηκαν και σε καινούργια που ξεκίνησαν φέτος.Ο λόγος δόθηκε σε μερικούς εθελοντές που πργματικά συγκινημένοι μας έδωσαν εικόνες μέσα από προσωπικές εμπειρίες και  μας ταξίδεψαν στην μακρινή  αλλά και τόσο οικεία Ουγκάντα.
Δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τον Αγιο Θεό που μας επιτρέπει να διακονούμε  και να βρισκόμστε εδώ και  πέντε  χρόνια εκεί ,αλλά και όλους εσάς που βοηθάτε  με κάθε τρόπο ,κυρίως με την ψυχή και την προσευχή σας την υπόθεση της Ιεραποστολής.Ο Θεός βλέποντας για τις θυσίες και τους κόπους σας να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.
Ευχαριστούμε και όλους εκείνους που αφανώς προσφέρουν από το περίσευμα της καρδιάς και της αγάπης τους σε τέτοιες εποχές.
Στο τέλος της εκδηλώσεως δημιουργήθηκε Αφρικάνικο παζάρι με είδη που δημιουργούν οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας για να ενισχυθεί το έργο της Ιεραποστολής.τέλος Διατέθησαν δωρεάν κουμπαράδες  «από καρδιάς» για όποιον θα ήθελε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε  τέλος τους εθελοντές της αποστολής και όλα τα παιδιά και τις κυρίες που εργάσθηκαν για την εκδήλωσή μας. Ο γιατρός Γιώργος Πολυχρονίδης  Η εκπαιδευτικός Αγγελική Παντελή

Η Γεωπόνος Φένια Μουρατίδου


Ο φοιτητητής Θεολογίας Χριστοφόρος ΜουγίγκοΗ Σταυρούλα και η Θάλεια Λαμπίδη


 

Η Ελένη Μαρκοπούλου

Η Χριστίνα Μαρκοπούλου

Ο Στέφανος Βλάχος


Ο Γιάννης Ευγενίδης Recommended Post Slide Out For Blogger