Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Λίγες μέρες πριν τον ερχομό Της.


του π. Πολυκάρπου Μπόγρη
 
Δεν είναι λίγο, δεν είναι μικρό, δεν είναι ασήμαντο τοῦτο το γεγονός. 
Αυτός ο ερχομός. Ένας ερχομός προσδοκίας, ελπίδας, πίστης, ομολογίας αλήθειας για να ενισχυθοῦν οι καρδιές μας στην λαίλαπα των καιρών, για να φανεί περίτρανα για άλλη μία φορά ότι όσοι επεθύμησαν να βάλουν τελεία στο γεγονός της Εκκλησίας, της ζωντανής πίστης τελικά γράφτηκαν με όλους εκείνους που η ιστορία τους κατέγραψε όχι απλά ως διώκτες της πίστεως αλλά και ως τραγικές φιγούρες της.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Ένας ερχομός ενός προσώπου που γλυκαίνει την καρδιά κάθε ανθρώπου. Κάθε ανθρώπου που κουβαλάει ελπίδες και απογοητεύσεις. Που κουβαλάει την αγωνία αλλά και την προσδοκία της χάριτος. Που κουβαλάει μία καθημερινότητα με όλες τις αποχρώσεις αλλά και την προσμονή της εμπειρίας του προσωπικού του θαύματος. 
Κάθε ανθρώπου που και στις μέρες μας διαπιστώνει ότι η δήθεν ανθρώπινη παντοδυναμία, οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα τόσο στην υπόσταση του ανθρώπου την ψυχοπνευματική, όσο και στην ποιότητα της ζωής που του υποσχέθηκαν κάποιοι "ταχυδακτυλουργοί" ψεύτικων ονείρων και φαντασιώσεων.
Σε λίγες μέρες ο ερχομός Της. Ο ερχομός της Παναγίας μας. Της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, από το νησί της Πάρου. Το ευλογημένο νησί. Ένας ξεχωριστός τόπος φυσικής ομορφιάς αλλά πάνω από όλα ένας τόπος που ο άνθρωπος βιώνει και αναμετριέται με την πίστη του και συνάμα ένας τόπος θαυμάτων. 

Θαυμάτων που διηγούνται οι παλιοί στους νέους, θαυμάτων που βιώνουν και σήμερα μικροί και μεγάλοι, θαυμάτων που συνεχίζουν να τροφοδοτούν όλους μας στην πορεία της προσωπικής μας αναζήτησης και αναμέτρησης με τον Θεό. 
Έλα Παναγία μας και σήμερα αναμεσά μας.
Έλα ΜΑΝΝΑ μας στα παιδιά σου.
Έλα ΥΠΕΡΜΑΧΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ του Έθνους μας.
Έλα γλυκειά προσμονή της καρδιάς μας. 
Έλα κυρά ΠΑΝΑΓΙΑ στα παιδιά σου.
Σε προσμένουμε, σε λαχταρούμε, σε ποθούμε. Εσένα και ΕΚΕΙΝΟΝ που κρατάς πάντα στην αγκαλιά σου. ΕΚΕΙΝΟΝ που νοηματοδοτεί την ζωή μας, γιατί χωρίς ΧΡΙΣΤΟ είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η ζωή μας.
Έλα και κάνε σπίτι σου και θρόνο σου και την Ενορία μας. Το ονειρεύτηκε τούτο το μικρό θαύμα και θέλει να το ζήσει μαζί με τις χιλιάδες των ανθρώπων που θα έρθουν για να γαντζωθούν πάνω σου, γνωρίζοντας πόσο γερό στήριγμα είσαι για την ζωή μας.
Έλα και ευλόγησε τούτη την πνευματική οικογένεια της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς που πάντα, σου το υποσχόμαστε, θα θυμάται τον ερχομό Σου, την αρχοντιά Σου και την μεγαλοπρέπειά σου. 
Μά πάνω από όλα θα θυμόμαστε ότι μας χόρτασες  την πεινασμένη πνευματικά καρδιά μας και μας γλύκανες μαζί με την παρουσία του Υιού σου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Σε προσμένουμε με λαχτάρα και ανυπομονησία ΠΑΝΑΓΙΑ μας. 
Recommended Post Slide Out For Blogger