Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τα μισά από τα ανάπηρα παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο!


Τα μισά από τα ανάπηρα παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο!«Οι άνθρωποι δεν τα αντιμετωπίζουν ως μια επένδυση που αξίζει τον κόπο», δήλωσε η Ναφίσα Μπάμπου σύμβουλος για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμού της Light for the World



Τουλάχιστον τα μισά από τα 65 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο που είναι σε σχολική ηλικίας βρίσκονται μακριά από τις σχολικές τάξεις διότι προϋπολογίζονται λίγα ή και καθόλου χρήματα για τις ανάγκες τους, ανέφερε σε έκθεσή της σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.
Πηγή : Πρώτο θέμα


Η οργάνωση Light for the World, η οποία υποστήριξε την έρευνα, επεσήμανε ότι το στίγμα και η παραπληροφόρηση σχετικά με τις αναπηρίες καθώς και η έλλειψη στοιχείων για τον αριθμό των παιδιών με ειδικές ανάγκες συμβάλλουν στο πρόβλημα.

«Οι άνθρωποι δεν τα αντιμετωπίζουν ως μια επένδυση που αξίζει τον κόπο», δήλωσε η Ναφίσα Μπάμπου σύμβουλος για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμού της Light for the World. «Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να επενδύονται χρήματα στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, καθώς δεν μπορούν να εργαστούν», εξήγησε.

Η οργάνωση επεσήμανε ότι οι πιο φτωχές χώρες του κόσμου χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εξαιτίας της έλλειψης σχολείων και θέσεων εργασίας για άτομα με αναπηρίες.
«Τα παιδιά με αναπηρίες μένουν πάντα πίσω και οι επιπτώσεις τόσο για αυτά όσο και για τις οικονομίες μπορεί να είναι καταστροφικές», εξήγησε η Τζούλια ΜακΓκέον της οργάνωσης Handicap International.

Η έκθεση του International Disability and Development Consortium αναφέρει ότι η εξαίρεση των παιδιών με αναπηρίες αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που στοχεύουν στη διασφάλιση μιας ίσης ποιότητας εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς ως το 2030.

Τον Σεπτέμβριο μια έκθεση της UNICEF ανέφερε ότι παγκοσμίως ο τομέας της εκπαίδευσης υποχρηματοδοτείται, ενώ και η διεθνής βοήθεια για την εκπαίδευση μειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Recommended Post Slide Out For Blogger